Vårdagar i York

Det är redan min fjärde dag i England och vi har gjort massor. Igår på onsdagen tog vi bussen till ett shopping center en bit utanförstan, eller en designer outlet är det egentligen. Lindas sambo Phil jobbar där och vi skulle shoppa lite och sedan åka hem med Phil när vi var färdiga. Shoppade bara en skjorta men gick omkring i flere timmar och kände och provade. Åt en megalunch på en diner i Amerikansk stil och snart var det redan dags att åka hem.

Vi tog bara en kopp te hemma hos Linda och så gick vi nästan genast till bion. Denna gång såg vi ”50 shades freed” som är tredje och sista delen av 50 shades of Grey serien. Gillade även den här sista delen, även om böckerna var bättre. Det är billigt att gå på bio här, runt 7€ för en bekvämare VIP stol, inte så illa alltså.

När vi kom ut från bion regnade det, men annars var det en fin vårdag. Gissa min överraskning då när jag idag vaknade till en snöstorm?! Grät lite inombords för jag hade tänkt ägna mig åt turistande och fotografering just idag, och nu var allting täck i snö och slask.

MEN. Som tur är ju detta England och redan när vi stack hemifrån några timmar senare hade det mesta smält bort, och dagen blev slutligen den finaste dagen hittils med blå himmel och sol. Vi hade bokat in Afternoon Tea på Betty’s inne i stan så vi tog oss in i god tid och gick omkring lite på stan innan. Betty’s var amazing. Vi beställde in varsitt te, och så fick vi en kakställning fullt av bröd, scones och härliga små bakelser. Där satt vi i flere timmar och bara njöt, lyssnade på pianisten som spelade och planerade dagen.

Efter testunden gick vi omkring stan och turistade lite, tog obligatoriska foton i telefonkiosken, gick i parken, beundrade York Minster och shoppade lite.

På kvällen var det dags för teater. Jag hade på förhand kollat in pjäsen ”Strangers on a train” och tyckte det kunde vara spännande att gå på teater medan jag var i England. Sagt och gjort, hade biljetter för kvällens föreställning. Det var en rolig upplevelse och pjäsen var bra. Ett perfekt slut på en perfekt dag, trivs verkligen här.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: