Sista dagarna i York

När jag skrev det senaste inlägget var jag i England, som bäst är jag i Köpenhamn. Men vi tar en resa i gången. Mina sista dagar i England var kanske de allra finaste. En morgon vaknade jag till snöstorm men det visade sig bli den finaste dagen under hela resan när snön smalt bort på eftermiddagen och solen sken från en klarblå himmel.

En annan dag vaknade jag till perfekt vårväder men efter att vi gjort stan började det ösregna. Varierande alltså, precis som jag hört att England ska vara.

(Krokusar i Mars!)

Under mina sista dagar i England åt vi bl.a. lunch på Bettys där vi druckit afternoon tea dagen innan. Vi ville fira fin dag och fin vänskap så efter lunchen beställde vi inte en men två efterrätter var. Pga varför inte liksom? Dog så goda bakelser det var!

En annan dag fick jag bestämma vad vi skulle äta och då fick det ju förstås bli fish and chips. Det måste man ju pröva på i England inte sant? Gott var det, visste inte att de vanligtvis hämtas på restaurangen, eller chippy som det kallas, men äts hemma. Något annat jag inte visste var att de ofta äter mushy peas som sidorätt alltså typ ärtpuré.

Jag hade på förhand kollat att det skulle gå en pjäs på Royal Opera som jag ville se (främst för att en skådespelare från Emmerdale skulle vara med, haha jag vet, men är Emmerdale fan for life). Så en kväll hade jag bokad biljett till pjäsen ”Strangers on a train”. Pjäsen var bra om än ganska lång och jag fick se inte en utan TRE Emmerdale stjärnor då det dessutom satt två andra i publiken! Fatta vad lycklig jag var då.

Under en av de finare dagarna passade vi på att gå runt stan på sightseeing och gick bl.a. uppe på den gamla stadsmuren, i en park, över den stora ån och på smala kullerstensgator.

Min sista dag i York regnade det jämnt så hade inte lust att göra så mycket. Då packade vi oss i bilen alla tre plus hunden och så åkte vi på roadtrip. Vi åkte norrut och hamnade av en slump i en gammal handelsstad från 1200-talet. Där gick vi omkring tills vi blev hungriga för då åkte vi vidare i jakt på någon mysig pub. En till sak man måste göra i England, gå på pub. Slutligen hittade vi en bra pub i en liten by och beställde öl och sunday roast, satt vid brasan och hade det bra.

En hel vecka i York alltså, tusen tack Linda och Phil för att ni orkade med mig, hade superroligt. Alla bilder hittils är mobilbilder så ska lägga upp några riktiga kamerabilder bara jag har tid.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: