Bentley 9 månader

Bentley är nu 9 månader, kan nån snälla stoppa tiden? Mycket har hänt denna senaste månad, var ska jag ens börja? Kanske med våra tre omgångar hos veterinären? Första gången vi åkte in hade Bentleys ögon runnit mer än normalt i många dagar redan. Tror det var torsdag som jag sa till Jani att om inte de slutat rinna innan måndag så åker vi till veterinären. Men vi väntade inte så länge för samma dag när jag kom hem från jobbet var ögat uppsvällt. Vi fick tid samma kväll till veterinären som tur, och de kollade att han inte hade något i ögat och gav antibiotiska ögondroppar. Dropparna fungerade bra och redan när vi kom hem (han hade fått droppar på kliniken) såg ögat lite bättre ut. Efter 2-3 dagar var ögat helt normalt igen.

Som jag senast skrev har Bentley blivit expert på att hitta saker på förbjudna ställen och bita sönder dem.. Till listan får vi sedan senast lägga till mitt körkortsliknande passerkort som vi kommer in på kontoret med. Plastkortet låg inne i ett hårt plastskal och skalet hade han ätit upp helt och hållet. Själva kortet hade han bitit nästan itu, men inte svalt det (och det fungerade på jobbet fortfarande, dock var jag ändå tvungen att be om ett nytt kort + skal). Han har även söndrat mina FAVORIT solglasögon och mitt fina fodral till solisarna, blev så ledsen L Köpte solisarna förra sommaren när vi var i Grekland med flickorna. Dessutom har han ätit sönder mina JBL bluetooth hörlurar som jag fått till julklapp av företaget några år sedan.

Och värst av allt hade han en dag fått tag i min handväska och tuggat upp nästan hela innehållet vilket också innebar min panikångest mediciner! Har inte till denna dag någon aning om han ätit noll eller 50 tabletter lugnande men jag ringde veterinären och de tipsade om att man kan försöka få hunden att spy, och ge medicinsk kol som skulle suga upp farliga ämnen. Vi hade hela tiden koll på Bentley men eftersom han inte hade några som helst symptomer så bestämde vi oss bara för att vänta och se. Jävla hund…

Nå, detta ledde till något värre än uppätna saker då jag vaknade två dagar senare och upptäckte att Bentley hade spytt fem gånger. Antog att han hade något i magen och bestämde mig för att ge honom något som skulle lugna magen och tillredde samma gröt som han åt när han var riktigt liten. Men efter 45 minuter spydde han upp det med. Det var så ovanligt att jag ringde in till veterinären och de bad oss komma in för kontroll då han tuggat på medicinburken två dagar tidigare. Efter en hälsocheck och lite frågor från veterinärens sida konstaterades det att det inte handlade om medicinerna, och de rekommenderade röntgen för att kolla att allt var ok. Bentley fick lugnande och så skulle vi få honom att ligga still i en viss ställning på röntgenbordet. Nehepp, sa Bentley. Det tog oss slutligen TRE personer att hålla honom stilla och ens få några röntgenbilder men vi fick inte honom på rygg på något sätt för att få den allra bästa bilden, och var tvungna att ge upp och nöja oss med bild från sidan

På bilden hittade veterinären ett främmande objekt. Kanske 5cm långt, 1 cm brett och möjligtvis vasst i båda ändorna… Inte bra. Vi gick igenom olika alternativ med veterinären och bestämde oss för att ge honom medicin så han inte skulle spy pga om objektet var vasst kunde det skada honom om han spydde, ge honom fast mat som skulle hjälpa objektet att gå vidare genom tarmarna (malet kött, vit burksparris och paraffinolja) och komma tillbaka följande dag. Skulle objektet inte ha rört sig nästa dag skulle han måsta opereras. Vi väntade ängsligt till nästa dag, som tur var Bentley helt sig själv hela tiden och åt maten med god aptit. Och nästa dag visade röntgenbilderna en tom mage! Halleluja! Vad än det var så hade det gått vidare från magen och ut ur systemet. Var så himla lättad just då, hade redan förväntat mig operation och en lång dag på kliniken men efter bilderna fick vi åka hem nästan direkt. Inte alltid så lätt med husdjur alltså… Tur så har vi försäkring på Bentley för hela den här historian var inte direkt billig precis. Vi hoppas allt det där är bakom oss nu, och trots att vi varit 100 % noga med att inte lämna något framme han kunde tugga i sig, får vi nu skärpa oss och vara 110 % noga.

Bentley väger enligt senaste veterinärbesöket 37,7 kg vilket fortfarande är väldigt bra. Han har bra form och i röntgenbilderna såg ryggraden fin och nästan färdig ut, alltså lär han inte växa så himla mycket mera, utan bygga massa istället. Fullvuxna Berner hanar väger 40-50 kg i genomsnitt (kan vara ända upp till 60 kg) så vi har en bit kvar ännu till det. Försökte mäta höjden på honom nyss här hemma, och enligt det (inte officiellt alltså) är han 64 cm hög. Det är riktigt bra med tanke på att idealet för en vuxen Berner hane är 66-68 cm.

Han är trots sin storlek vår lilla bebis. Han älskar att ligga nära, antingen bredvid eller på oss och han är lite närhetsberoende. Han gillar 99,9% av alla människor och när vi är ut och gå vill han hälsa på varendaste människa vi möter. Vinter är det bästa han vet och nu när det börjar vara ljusare på eftermiddagarna har vi hunnit med längre promenader igen. Han har massor av energi vilket kan vara svårt att hantera ibland men som tur har han sin kompis Nasse som bara är 1 månad äldre som han får busa och leka med.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: