Listan om vardagen

 Den här listan hittade jag hos Sandra som i sin tur kopierat den av Sara

något jag värderar högt i min vardag: Måste nästan kopiera Sandra här lite, för något jag absolut värderar mest är det faktum att jag har så fria arbetstider. Har aldrig längre bråttom till jobbet. Kommer jag tio minuter senare så stannar jag tio minuter längre, eller jobbar in det någon annan dag. Minskar min morgonstress med cirka tusen procent. Att jag har en fin man att tillbringa vardagen med är också något jag dagligen är tacksam för. Och att mina föräldrar bor så nära. Och att jag har en egen hund.

det här äter jag till frukost: Just blir det oftast nu en passion-persika drickyoghurt och en banan, känner att jag borde ta tag i bättre frukostar igen.

när går jag och lägger mig: Ska jag in till kontoret måste jag stiga upp tidigt, och eftersom jag inte är värst funktionsduglig som trött så måste jag då även lägga mig tidigt. Behöver mina 7-8 timmar, och strävar till att gå och lägga mig kl.22.

saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:

  • betala räkningar
  • sälja överblivna grejer från vårt bröllop som står och dammar i garaget
  • räkna ut hur mycket målfärg vi behöver till renoveringen av sommarstugan och gå och titta på olika färger
  • städa hundinhägnaden
  • tvätta lakanen

det här äter jag till lunch: Vi brukar gå ut och äta lunch med gänget på jobbet. Oftast en salig blandning av lunchmat. Plus sushi minst en gång i veckan. Om det är dåligt väder och vi inte orkar gå ut någonstans går vi bara ner tre trappor till den nepalesiska restaurangen i samma byggnad.

något jag vill få in i min vardag: Vill gärna komma iform igen. Känner att mina knän och min rygg börjar vara sjuka, och så saknar jag verkligen att vara iform. Men när ska jag hinna med det när det redan finns för få timmar på dygnet? Handlar väl om att prioritera tror jag…

något jag vill få ut ur min vardag: Onödigt surfande på telefonen, och onödigt tv-tittande. Är ganska bra på att välja bort TV:n, följer inga serier eller så, men telefonen börjar växa fast i min hand. Jag stör mig på det, men ändå sitter jag där med telefonen i hand. Hörde någonstans att människor tillbringar i genomsnitt 2 timmar per dag på sin telefon. Spontant tycker jag det låter väldigt lite, så vad säger det om mig?

när jag går upp: Ska jag till kontoret har jag väckning 5.00-5:30, jobbar jag hemifrån väcker Bentley mig kl.7, men så lägger jag mig igen och stiger upp mellan kl.8-10.

jag går till jobbet: Åker bil till jobbet pga lång väg och bor ute mitt i ingenstans. Har inga långa morgonrutiner och dricker oftast min drickyoghurt på vägen till jobbet, men åker ändå tidigt, runt 5:30-6:00 om det är en vanlig kontorsdag. Tänk ändå hur man kan ändras? Har aldrig varit en morgonperson och hade nån sagt två år sedan att jag frivilligt skulle åka så tidigt hade jag nog gapskrattat dem rakt i ansiktet. Men nuförtiden är jag verkligen en morgonperson, t.o.m. på lediga dagar och på veckosluten gillar jag att vakna tidigt.

jag kommer hem från jobbet: Mellan kl. 16:30-17:00 oftast, måste vara hemma för att mata Bentley vilket är en av orsakerna jag åker in så tidigt.

en vanlig vardagsmiddag: Typ soppa, makaronilåda, lasagne, omelett, lax och ris och annan typisk vardagsmat. Vi har de senaste veckorna satsat på att planera vardagsmiddagarna i början av veckan för att kunna planera inhandlingen och för att minska stressen. Så onödigt att stressa över något så gott som mat?

vad jag gör på vardagskvällar: Går ut med hunden, städar, diskar, äter (och ibland lagar) mat, bloggar, instagrammar, kramas med Jani, kollar på film (=somnar på soffan), träffar kompisar.

har jag söndagsångest: Måste svara som Sara pga bra svar ”Om jag inte känner att jag är klar med helgen. Men inte för att jag bävar inför måndagen”. Känner likadant, om jag får ångest beror det oftast på att jag tycker helgen sprungit iväg för fort. När min panikångest var som värst hade jag söndagsångest redan på fredagkväll, vilket var mycket tungt och gjorde att jag inte fick ut någonting av helgen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: