Bentley 1 1/2 år

Idag fyller min bebis ett och ett halvt år. Tiden går så himla fort och folk som inte sett Bentley på länge tycker han är stor. Själv tycker jag han är liten ännu. Det var ju inte länge sen han klättrade upp i min famn varje morgon? Nuförtiden nöjer han sig med att sitta brevid. Men då ska han sitta alldeles fast i mig, och så söker han sig in under armen så man ska hålla om honom.


Bentley älskar människor och vill alltid vara nära. Han brukar komma upp i soffan och sätta sig brevid en, och sedan sakta luta mot en tills han ligger i ens famn. Eller så klättrar han upp i sängen och lägger sig på en. En liten bebis är han. Mest gillar han folk han känner, och speciellt barn, men han blir snabbt kompis med alla. Han här typisk Berner sennen och vill helst stå mellan benen på folk, vilket kan vara lite pinsamt med nya människor man träffar. Men det betyder bara att han gillar en.

Han säger även till här hemma och vi inte ger tillräckligt med uppmärksamhet. Då börjar han först gnälla lite, och så gör han det hårdare och hårdare om man fortfarande inte uppmärksammar honom. Lite bortskämd är han kanske? Okej ganska mycket, jag erkänner.På den här bilden är vi på vårt första (och kanske sista? hehe) utställning. Det var bara en match show som vi deltog i för att öva, men hade inte övat så mycket på förhand. Domaren sa att Bentley bara var en bebis ännu, och när hon skulle kolla hans tänder la han ner sig och rullade på tygg för att hon skulle klappa honom på magen. Alla skrattade , även jag fast det kanske inte var precis så jag hade hoppats det skulle gå.

Bentley älskar att vara utomhus och skulle nog vara ute dygnet runt om han fick bestämma. Vi går längs sandvägar, längs åkrar och genom skogar. Bentley gillar diken, och så dricker vatten ur ån och spurtar iväg ibland.

Bentley gillar att simma, både i hundsimhallen och i sjöar/åar, och han är numera även van vid att duscha. Han står alltid snällt och väntar när man duschar honom. Även kloklippningen är smärtfri nu när vi skaffat ordentlig kloklippare, den gamla gick det inte alls med.

Benrley har varit ganska frisk, bortsett från två öroninflammationer av vilken ena pågår just nu.Hyss hittar han på ibland, det värsta är att han ibland rymmer ut på vägen om vi har honom löst på framgården 😦 Han stannar inte fast man ropar och kommer inte tillbaka fast man kallar på honom. Hoppas det bara är tonårstrots och hormoner. Är både frustrerande och livsfarligt!

Bentley har även blivit kär. En dag rymde han ut på vägen när några bybor var ute med sina hundar. Då träffade Bentley en tik av rasen strävhårig tax och blev så kär att han ylat som en varg flera gånger efter henne. Gullisen ❤

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: