Julloppis

I lördags tyckte jag det var dags för loppis. Så medan Jani sov packade jag ihop sådant jag skulle ge bort till loppiset på Missionstorget och samtidigt begav jag mig ut på loppisjakt. Besökte Missionstorget, obvi, nya city loppiset i Karis och så det gamla trogna Betesda loppiset i Ekenäs, mitt bästa loppis. Det var endast där jag hittade något också, såklart. Var mest i jakt på gamla juldekorationer, tycker det är så fin känsla i dem jämfört med allt nytt. Det är klart jag gillar nya grejer också men en salig blandning blir oftast bäst. Hittade tre ljusstakar och en kakform jag vill baka en fin julkaka i. 

Den här gamla röda ljusstaken var exakt det jag var ute efter. Det att färgen har lossnat gör ingenting, utan gör den nästan lite extracharmig tycker jag. Den här ska få stå på de öppna hyllorna i köket har jag tänkt. Ljusen har jag själv lagt i. 1€ för denna, inte illa va?

Den träfärgade ljusstaken ska jag måla om i svart. Jani har en liknande på sitt nattygsbord som jag också målat i svart, och nu är jag så avis på den att jag vill ha en egen. Ska få stå på mitt nattygsbord sedan. Kakformen gillade jag formen på, ska försöka baka någon torrkaka i den snart. Fast hur får man kakan snyggt loss? Har oftast bakat i former med löstagbart botten. Hur funkar dessa gamla egentligen? Får ta och konsultera min mamma, heh. Pepparkakan är rekvisita. 1,50€ för dessa två.

Var ju egentligen ute efter gamla juldekorationer, men när jag hittade denna lite mer moderna ljusstake kunde jag inte lägga den ifrån mig. Den är i svart metall och låg undangömd på en hylla så jag tänkte först gå förbi den. Klassisk och modern på samma gång? 3€ fick jag betala för den här.

Så glad för mina småfynd. Måste kanske gå en till loppisrunda innan jul?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: