Nyårsafton

Har varit, och tänker vara iklädd min pyjamas prick hela dagen. Vårt hus är en krigszon och det finns glitter överallt. Jag känner mig bakis trots att jag inte drack mig full och jag känner mig ca mycket trött. Det är såklart – dagen efter vår nyårsfest. Det var femte året vi ordnade festen och det har nästan alltid varit samma härliga människor hos oss, några år några fler andra år några mindre. 

Jag började fixa här hemma redan dagen innan. Dukade bordet, tog fram ljusslingor och serpentiner, hängde ballonger och stjärnor i taket. Eftersom vi ordnar nyårsfest här hemma blir det oftast att fort städa bort julen och istället plocka fram silver, guld och glitter i alla former. Festligt ska det va när man välkomnar ett nytt år.

I år var vi nio stycken + en fyrbent och vi började kvällen med en massiv middag. Med god mat och min nya favoritöl kunde det inte bli fel helt enkelt. Till efterrätt blev det pavlova, vilket vi lovade varandra skulle bli tradition på våra nyårsfester, för ärligt, vad är godare än pavlova?

Årets sista timmar gick fort, och efter lek, spel och pussel var det plötsligt bara tio minuter till midnatt.

De andra i sällskapet tog sig ut för att fyra av några fyrverkerier, men några raketer hade vi inte i år. Var mycket glad över detta, och vill efterlysa mindre raketer i framtiden, för först i år har jag förstått hur mycket det påverkar djuren. Såg en video på en hund som ligger paralyserad på ett golv och bara skakar, och vill absolut inte orsaka något sådant. Raketer är inte värt det. Bentley har inte hittils varit rädd för fyrverkerier men blev inne med honom medan de andra var ute det våta, blåsiga vädret. Första raketen tittade Bentley på genom fönstret, men efter det gick vi till vardagsrummet som inte har fönster mot gården, la på musik och satte oss på soffan.

I år fick jag alltså min nyårspuss av Bentley ♡ När de andra kom in, skålade vi med ett nytt skumvin vi inte prövat tidigare, och så var det plötsligt år 2019.

När badtunnan visade +38 grader och våra gäster hade fått bada turvist och började gå och lägga sig var det dags för detta värdpar att bada. Det är så oerhört skönt att sitta i det varma vattnet efter en lyckad fest, se huset börja tysta ner och bara njuta. Bästa början på det nya året.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: