Tre måndagstankar

  • Den skilda plaståtervinningen kom till Finland endast tre år sedan! Det läste jag här. Hur sjukt? Vad fan gjorde man innan det? Nej jag vill inte veta. Vi har källsorterat i 2-3 år nu och det känns som om vi gjort det föralltid. Metallen vi började med i början av året går bra det med, och är en riktig lättnad i livet. Vi för ut roskisen mycket mer sällan nu när vi källsorterar, så det är ju också ett plus. Men ännu finns rum för förbättring.
  • Det finns mjölk från frigående kor att köpa i butiken, visste ni det? Det knäppa är att jag snappade upp det här i ett Brittiskt matlagningsprogram och störde mig på att det inte finns i Finland, men tadaa! Där stod den längst ut på mjölkhyllan på S-Market. Dyrare än den billigaste mjölken javisst, men vi måste börja visa våra åsikter med plånboken också. Jag betalar gärna mer för mjölken om korna har det bättre. På jobbet har jag dessutom bytt till att använda havremjölk i mitt te, så det är nog något att fundera på det också. Det jag vill är att korna ska må bra, och att de finländska mjölkbönderna ska få en rimlig ersättning om de behandlar djuren bättre och satsar på välmående djur.
  • Jag äter lamm så sällan att jag brukar tro att jag gillar lammkött. Note to self: Det gör jag inte. Mådde illa när hela huset luktade lamm igår kväll. Och smaken är inget för mig den heller.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: