Testat nytt recept på indisk daal

Fick sån lust att laga mat, testa något nytt recept eller baka i helgen så i söndags passade jag på. Åkte och handlade ingredienser och så satte vi igång. Bestämde mig för att testa detta recept, Elsas indiska daal, som hon i tur fått av sin kompis Alek. En mustig linsgryta med indiska kryddor och goda saker att toppa med.

Försökte antyda till Jani att detta recept skulle passa bra med något luftigt ljust bröd som t.ex. naan i hopp om att han skulle laga det, och det gjorde han. Älskar att han är utbildad kock och  kan bestämma sig för att laga något bara sådär. Så vi fick nygräddat naanbröd till, SÅ GOTT!

Följde receptet till punkt och pricka FÖRUTOM, att jag bytte ut vattnet mot kokosmjölk och använde krossade tomater med chilismak. Den här rätten kan man verkligen göra till sin egen med hjälp av att variera vad man toppar med. Vi valde bort rostad kokos, färsk koriander (pga Jani inte gillar) och  blandade frön. Istället valde vi creme fraiche, avokado, mango, syrad rödlök och lime. Linsgrytan är jättegod i sig själv, men de olika sidorätterna man kunde toppa med gjorde verkligen hela rätten, speciellt limen. Vi brukar inte gilla indisk mat speciellt mycket men denna var god och får bli med på listan över rätter vi gör med jämna mellanrum.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Pingback: Grön perfektion
Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: