Hemma hos oss: Vår bokhylla

Vår bokhylla är den sak i vårt hem som för överlägset mest beröm, den och den blågrå tapeten är top 2. Tänkte visa vad som bor i vår bokhylla/vitrin/skåp. Bokhyllan är köpt på Ikea 2014 när jag flyttade in och jag har skruvat ihop 99% själv. Serien är Ikeas bästsäljande Liatorp och består av tre delar. När jag köpte bokhyllan tänkte jag lägga till skåpbelysning upptill, men det blev aldrig av. Kanske detta är året jag får till det? Kanske inte. 

Gillar det krispiga vita fägen, och att dörrarna är halvt vitrin, halvt täckta. Då kan man visa fram fina saker upptill, och gömma undan saker nertill.

Om vi börjar från vänster och uppifrån har vi högst upp ett kakfat i mässing, och glas vi fått av Janis fammo. Nedanom står böcker. Har inte färgkordinerat egentligen men det kanske blir lite så ändå. Här står barnböcker, ungdomsböcker, fina böcker, favoritböcker och en kristallskål vi fått av Janis fammo. En hylla ner står Janis corsage från bröllopet brevid en vit alabastervas från Egypten och en trave böcker. Nedanför står en grön vas i roligt mönster och en gammal trälåda från Hangös margarinfabrik.

Tredje hyllan nerifrån bär några lådor med bl.a. minnen från bröllopet och olika bilder, och så ett runt vitt ljus på en hög tidningar. Under det står ordböcker, gamla skolböcker och fotoböcker som Janis syster pysslar varje år. Nedersta hyllan har en korg som innehåller delar till bokhyllan, extra lister etc. Brevid står fotoböcker och foton i ramar vi inte har uppe för tillfället.

Högst upp i mittersta skåpet har vi tre dricksglas med fågelmotiv. Jag kommer ihåg dessa glas från barndomen så när jag fick reda på att mamma tänkte återvinna dessa i samband med flytten 2014 så var jag snabb att rädda dem. Det har funnits fyra stycken men ett måste ha gått sönder tyvärr. Om ni har likadana köper jag gärna, så hojta till isåfall! Fick nyligen veta att mamma fått dessa i 30-års present så det är extra betydelsefulla. I de vita lådorna står cd skivor med foton och back-ups. Nedanom står min fina Hangö kex plåtburk som jag köpt på loppis/marknad i Hangö en sommar, och så den här fina Hangö lakritsburken jag fått av min fafa. En hylla ner står gamla skolböcker och faktaböcker. Nedanför står reseböcker, reseguider, en vit alabasterskål från Egypten och bakom den en tavla över Rovinj som jag bodde i när jag jobbade i Kroatien. Sjöstjärnan är en souvenir från Kos.

Tredje hyllan nerifrån bär en gammaldags fårklippningssax, en gammal handkarda och två trälådor med ljus. De två nedersta hyllorna är vårt barskåp och innehåller det vanliga som viner, cava, prosecco.

Högst upp i skåpet till höger har vi ljushållare i glas och en vit låda med gamla minnen. Nedanom står fina vaser, en blågrå från Danmark, två vita från Stockmann, en Iittala som jag fått i present länge sen och brevid den ska stå min aalto vas jag fått till 30-års present men den står för tillfället på köksbordet med en massa gula tulpaner i. En hylla ner står en rad böcker. Nedanför finns cd:n i vita lådor, värmeljus i en glasburk och så en bild på min fammo med sin häst utanför sitt barndomshem. Måste ha fått hästintresset från fammo.

Tredje hyllan nerifrån bär två fat med prylar, ett fint bokstöd från Bali, mer böcker och så fammos och fafas bröllopsfoto. Det är ett så fint gammalt foto, de ser helt olika ut men ändå är det samma fammo och fafa. Har bett mamma om att få någon liten bröllopsbild på mommo och mofa (fast vi kallade honom vaari) också, då får den stå här brevid tror jag. De två nedersta hyllorna innehåller alla små inredningsgrejer, prylar och ljus jag har och som jag byter runt om i hyllan med ibland för att få lite omväxling.

Det var vår bokhylla, trevligt att ni tog en titt!

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: