En skogstur med hästarna

I onsdags var det dags för ridlektion och till min förtjusning skulle vi ut i terrängen. Det regnade en skur precis när jag kom till stallet, men efter att vi varit efter hästarna från betet och lagat oss klara hade regnet upphört och vi kunde ta våra fyrbenta på en skogstur. Skönt att byta ut den dammiga ridplanen mot skogsstigar ibland.

Vi var fyra stycken, och vi tog oss en sväng längs småvägar, skogsstigar och åkrar. Stallet ligger precis vid Kyrksjön, så vi red i fina vyer. Ridning överlag är något jag gillar och mår bra av, men just terrängridturer är så avkopplande, så terapeutiska. Hade den snälla hästen Julius och vi var sist i ledet av fyra hästar, men allting gick bra och jag var tvungen att le flere gånger. Det här hade jag väntat på länge! Och visst var det fyra nöjda hästar vi släppte tillbaka ut på bete.

Har bestämt mig från att ta sommalov från ridlektionerna, men kommer istället delta i just terrängritter och olika kurser som stallet ordnar då och då. Tänker att jag återupptar lektionerna i augusti/september sen. Vill ha en sommar utan måsten.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: