I väntan på semester och panikångesten knackar på

Trots en härlig, uppdelad vecka pga kristihimmelsfärd sitter jag och räknar ner dagar till semester. 25 arbetsdagar kvar innan fyra långa veckor ledigt. Brukar ju alltid dela upp min semester i två eller tre delar, men i år ska jag för första gången ha hela min semester i ett kör. Det blir ett roligt experiment. Blir jag uttråkad? Blir jag stressad över att jag bara har en semester och att den snart är över? Blir jag stressad om jag inte hittar på några aktiviteter? 

Är så i behov av semester just nu. Förstår inte riktigt hur jag ska klara mig i fem veckor ännu. Just nu är jag inne i någonslags period där allting tycks gå som i en berg- och dalbana. Gissar att det är panikångesten som spökar eftersom jag varit utan medicin nu ett tag. Är motvillig att börja medicinen igen, men vet inte riktigt varför. Samtidigt är det väldigt tungt med alla dessa höga toppar och djupa dalar. När allting är bra så är det jätte bra, men när allting är dåligt är det mörkt och dystert. Jag är där igen när jag hellre sitter inne än är ute. Är trött. Orkar inte bry mig om något. Knäpper hellre på Netflix än vågar känna efter hur det känns. Vill inte åka på jobb.

Den värsta frågan jag kan få och får just nu är ”hur är det?”. Jag vill inte prata om mig själv. För att kunna prata om mig själv och berätta hur det är borde jag känna efter hur det känns där djupt inne, och det klarar jag inte av just nu. Jag lyssnar hellre på andra, styr diskussionen bort från mig. Fan, jag hör ju själv att det vore dags att börja medicinen igen. Fast sen igen, vore det inte bättre att ta reda på vad som ligger bakom det hela? Men jag orkar inte ta tag i det heller.

Som tur är det fredag idag. Ska ta medicin när jag kommer hem, jag lovar, och sedan vila i helgen. Men inte för mycket. Det får jag också ångest av.

Varför ska man få ångest just när sommaren börjar? Så typiskt dålig timing. Hmm. Men innan vi hoppar över till juni är här tre bilder från Majvik, där jag deltog i en tredagarskurs under andra veckan i maj. Det var tre inspirerande dagar.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: