Date Night @ Ventuno

Eftersom våra vänner och bekanta vet att vi är matfantaster av rang och uppskattar god mat, viner och framförallt nya upplevelser, brukar vi till födelsedagar/julen få presentkort till någon restaurang. Det uppskattar vi verkligen, för vad är nu bättre än god mat? Nya smakkombinationer, maträtter och ingredienser är nämligen något vi går igång på.

Förra julen fick vi presentkort till BW restaurangerna och vi fick bråttom förra veckan när vi märkte att presentkortet skulle gå ut på midsommarafton! Så vi bokade bord på den italienska restaurangen Ventuno till lördagen, och fick en välbehövlig date night i Helsingfors. Vi hade bokat tasting meny och fick njuta av tio olika små rätter. Fast först började vi med fördrink, och jag valde den goda drinken ”Grapefruit” som hade den perfekta balansen på surt och sött.

I nästan två timmar satt vi sedan och åt, smakade och pratade. Ventuno var fullt, så enda minuset blir för väldigt trång bordsplacering. Dock balanserar de upp med extra stort plus för vänlig och kunnig personal.

Min goda syrliga fördrink ”Grapefruit” och min snygga date ❤

Ska inte tråka ut er med för mycket matbilder, men ett kollage är väl okej? Scrolla förbi annars. 

1 Vongole // 2 Wagyu Bomba // 3 Arrosticini // 4 Pizzetta Bianca, Tartufo e Funghi // 5 Stracciatella, Pomodori e Olive // 6 Garganelli al Ragú // 7 Pesce Piccata, Limone e Verdurine, Patate all’Origano // 8 Granita all’Anguria // 9&10 Tiramisù för Jani och Limoncello för mig

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: