Tesla 7 månader

Nu är Tesla drygt 7 månader gammal. Så svårt att räkna och hålla koll när man inte har ett exakt datum. 1.11.2018 står det i hennes pass, men det är bara en bästa gissning. Hon växer och blir stor 18,9 kg vägde hon några veckor sedan. Hennes löptid har nu börjar _på riktigt_, och nu har är det säkert. Hon är ju vår första tik, så vi var lite fundersamma om det faktiskt var löptid hon hade senast, men nu när löptiden börjat på riktigt är det ingen tvivel om saken.

Eftersom Teslas löptid började först nu var vi även tvungna att flytta på den redan bokade steriliseringen tyvärr. Det ska gå 2-3 månader efter löptiden innan de rekommenderar sterilisering. Så vi får vänta och boka om. Så under tiden har vi igen världens hundpussel att pussla ihop eftersom Bentley och Tesla inte kan vara i samma utrymme under löptiden när de är ensamma. Inga fler valpar här tack. Som tur har det gått ganska bra att ha Tesla i hjälpköket och badrummet med dörren stängd till köket, och Bentley sedan i köket, hallen och vardagsrummet. I hjälpköket kan Tesla inte förstöra någonting, och så är det enkelt att tvätta golvet pga. stengolv.

Teslas öroninflammation är nu äntligen över, hon blev till slut van med örönputsandet och det var inga problem till slut, vi ändrade även lite teknik och det gick smärtfritt. Får hålla koll på hennes örön bara, putsa dem med jämna mellanrum så ingen inflammation slipper åt.

Senast berättade jag ju också hur Tesla älskar att springa på åkrarna. Senast vi gjorde det hände det dock en olycka. Bentley sprang efter Tesla i det höga gräset och plöstligt hörde jag hur Tesla ylade. Hon kom genast till mig och jag såg att hon hade två djupa sår på nosen, nära ögat. Bentley hade råkat slå till med tassen så hans klo hade gjort djupa sår i hennes ansikte. Vi övervägde situationen men åkte ändå in till den dejourerande veterinären med henne, vilket var ra för veterinären kunde rengöra såren ordentligt och limma ihop det största såret. Så vi har även hållit på med sårrengöring här hemma. Även det har gått över förväntningarna och Tesla har varit duktig med det. Vi fick en sådan ”lampskärm” att ha på henne för att skydda såret, och det var inte välkommet men det gick. Såret har läkt väldigt bra som tur, och nu väntar vi bara på att pälsen ska växa tillbaka där såren en gång var.

Vi har haft paus från hundskolor och kurser men nu känner jag att det skulle vara roligt att börja med någonting. Ska hålla utkik efter nybörjarkurser i agility. Innan det ska vi träna på inkallning, alltså att hon kommer genast när man ropar. Det är så viktigt att kunna det, och just nu går det inte så bra. Hon snusar vidare, går på sina egna äventyr och tycker det är mycker roligare än att komma när man kallar. Så det måste vi absolut träna på.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: