Raseborg festivalen

I lördags var det dags för Raseborg festivalen. Vi skulle inte gå till först, men så köpte Janis mamma biljetter åt oss dagen innan. Vi var pepp på att se Europe som var kvällens huvudartist.

Före det såg vi bl.a. Arttu Wiskari och Michael Monroe uppträda. Det var runt 5 000 personer på plats och känslan var sådär festival-magisk. Det var första gången denna festival ordnades och det var verkligen lyckat! Min bror var där, min kusiner, våra grannar och flere bekanta, vi drack oss tipsy, stod längst fram vid scenen, dansade och hoppade och skreksjöng med till låtar vi kunde. Så knäppt, men festivalens kanske bästa stund var när Arttu Wiskaris gäng i slutet av deras encore spelade låten ”Löikö Mörkö sisään?”, alltså den de gjorde när Finland vann ishockey VM tidigare i år. Bara finländare kan förstå detta förstås, men den låten fick hela festivalfolket att jubla och skrika och enas. Där stod vi nästan längs fram och hoppade upp och ner så dryckerna spilldes, i ett hav av folk som hoppade med oss och sjöng med. Eufori.

Redan efter det hade jag ont i halsen och ingen röst, men vi fortsatte hela kvällen och senast vid Europes ”Rock the night” var jag helt söndersjungen i halsen. Vi slog huvuden ihop med Jani när vi moshade till rockigare låtar och så kramades vi när Europe spelade sin absolut bästa sång, ”Carrie”, i sommarnatten. Festivalen slog alla mina förväntningar och vi hade en härlig kväll.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: