Sommarprat vecka 27

Den andra veckan av YLE Vegas sommarprat är förbi. Fina sommarprat och veckan håller överlag högre standard än första veckan tycker jag. Jag har svårare att rangordna praten den här veckan.

Yle Vegas sommarpratare 2019

Vecka 27

1. Jucci Hellström, personlig tränare och hunk (2.7)

Ett fantastiskt bra sommarprat om fördomar. Fördomar som vi alla råkar ut för, och som vi alla har, vare sig vi medger det eller inte. Jucci har en bra berättarröst, och berättar ärligt om sina svårigheter i livet, men med en positiv ton. Man märker att Jucci är en positiv person som vill andra väl. Alla har fördomar, men man måste vara medveten om dem, kanske ta en närmare titt på dem och omvärdera?

2.  Maarit Feldt-Ranta, politiker (3.7)

Jag var beredd att gräva fram näsdukarna när jag klickade igång detta sommarprat och var rädd att det skulle vara så sorgligt. Men som Maarit själv säger, finns det tröst även i sorg. Maarit berättar om sin sista tid i livet och förberedelserna för döden med tacksamhet. Det tröstar mig att man kan vara så tacksam och till freds även när man vet att slutet är oundvikligen nära. Visst snyftade jag ibland, speciellt när hon berättade om sina egna barn, eller när jag tänkte på det fina liv hon måste lämna, men överlag känner jag mig lugnare än innan. Jag hoppas jag i slutet av mitt liv kan känna likadan tacksamhet. Fuck cancer.

3. Björn Vikström, biskop (4.7)

Ett väldigt behagligt sommarprat om livet som biskop, värderingar, viljan att påverka och vad som lett honom till den punkt (skrev först punk 😀 ) han är på idag. Den lugna, klara rösten får en att vela lyssna noggrant, och berättelserna är lätta att följa med. Skrattade till när han skämtsamt sa att ”Gud är alla dårars beskyddare” och blev glad när han berättade att hans dotter fått honom att tänka och omvärdera frågor om feminism och kvinnor i kyrkan.

4. Jenny Carlstedt, mezzosopran (1.7)

Vilken dramatisk, tävlingsinriktad och hård operavärlden är! I sommarpratet fick man en fin insikt i den dolda världen bakom kulisserna. Det mest tankeväckande i detta prat var hur trots att man följer sina drömmar också kan gå vilse inne i sin egen dröm. Att följa sina drömmar är ingen dans på rosor. Det är utmaningar, uppoffringar och svårigheter.

5. Janina Fry, modell och företagare (5.7)

Ärligt sommarprat men det är något som jag tycker fattas? Väntar hela tiden på att sommarpratet ska börja på något vis. Fin, lugn berättarröst. En sommarprat som är lätt att höra på. Lätt som sommaren.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: