En fredag i juli: ett foto i timmen och lite mer

I fredags hade vi planerat in en efterlängtad Helsingforsdag. Jag hade en lista med ställen jag ville besöka men som jag inte hunnit uppleva än, och planerade dagen baserat på den listan. Tänkte att det var en tid sen jag gjort ett ”ett foto i timmen” inlägg, och kunde passa på nu när det fanns så mycket på agendan. Endast mobilbilder dock.

8:46

Vaknade och trodde jag hade sovit 14 timmar. Fast inte på det där sköna ”oj vad utvilad jag är” -sättet. Utan ”shit jag har försovit mig och missat både tåg och tidsbokning”. Som tur var klockan inte mer än strax innan nio och jag hade gott om tid på mig. Jag steg upp, släppte ut hundarna i hundrastgården och gav dem mat.

09:00

Gick tillbaka i sängen och väntade på att Jani skulle vakna. Det låg hundar överallt.

10:25

Tåget vi hade tänkt ta, men inte hade vågat boka biljetter till innan p.g.a. väderprognosen, visade sig vara fullbokad. Men efter ett samtal till VR:s kundtjänst fixade de två platser i Extra-klassen till oss ändå. Titta vad gulliga farbröder som kramas på perrongen ❤

11:20

Vi var framme i Böle där vi steg av, och tog nästa spårvagn in till Vallgård. Jag jobbar ju i Vallgård och där finns en så himla bra hamburgerrestaurang som jag länge velat ta Jani till. Det var en succée! Jani gav burgaren 10/10 poäng och jag blev väldigt glad att han gillade stället, precis som jag tänkt att han skulle göra. Besök för guds skull alltså Bites Burgers i Vallgård!

12:49

Mätta av en stor hamburgerportion promenerade vi från Vallgård till Berghäll. Vi slog oss ner på uteserveringen på Iltakoulu och vilade fötterna, jag hade varit dum nog att ta dåliga skor på mig, vilket jag störde mig på resten av dagen. Det var varmt och soligt trots att de hade lovats mulet, och vi var väldigt nöjda med tillvaron. Vi undrade varför vi inte gjorde sånt oftare och kom fram till att vi har två fyrbenta barn hemma som kräver lite extra arrangemang om man vill åka iväg. Klockan var knappt ett på eftermiddagen men i det soliga vädret tyckte vi att vi var värda varsitt glas öl och cider. It’s five o’clock somewhere osv.

13:18

Vi satt kvar en stund och njöt av solen, strax efter detta foto drog jag iväg på sockring vilket var en av orsakerna vi valde att ta vår Helsingforsdag just denna dag. Min kosmetolog befinner sig nära mitt jobb där det är så behändigt att boka en tid efter jobbet, och eftersom jag inte hade lust att byta kosmetolog p.g.a. semester så vi slog två flugor med en smäll.

14:06

Blev klar från kosmetologen rekordtidigt, mötte upp Jani igen och så tog vi metron in till centrum.

14:47

Vi skulle gå och äta glass på Magnum som för tredje eller fjärde året i rad har en sommar pop-up i stan. Där får man skräddarsy en egen Magnum-glass! Har velat prova detta i flera år redan men det har aldrig blivit av. Valde en Magnum med vitchoklad, sedan popcorn, frystorkade hallon och rossalt från Himalaya att lägga på och så mörk choklad ringlat över. Behöver det ens sägas att det var gott? Blandningen mellan salt och choklad var himmelsk.

15:07

Efter tre var vi på väg genom Esplanadparken där en duktig gatukonstnär blåste stora såpbubblor. Så somrigt, och såpbubblor får alltid fram barnet inom mig.

15:18

Framme vid vårt nästa stop, Allas Sea Pool. Här satte vi ner oss i solstolar, vilade fötterna, beställde varsin dryck och njöt av den varma solen och fina utsikten. Äntligen finns det såna här hang out -ställen i Finland också.

16:48

På väg mot vår nästa anhalt gick vi en lång promenad genom parken på Observatiorieberget, Ulrikasborg och Eira. Passerade många parker, uteserveringar och stränder. Gulliga små gator, fina hus och lyxiga butiker.

17:08

Framme i nästa anhalt, Löyly. Vi gick omkring och tittade, beundrade utsikterna och slog oss sedan ner i två solstolar, denna gång med en mojito.

18:07

Snart kom dock hungern ikapp oss, och då gick vi de femtio metrarna eller så till invidliggande Birgitta. Beställde in varsin portion Holy Smoked Shrimp som bestod av klyftpotatis, aioli, wasabi-majonnäs och rökta räkor. GU’ VAD GOTT DET VAR!

19:25

Efter att vi prickat av allting på vår lista för dagen tog vi bussen tillbaka in till centrum och bokade tågbiljetter till nästa tåg hem. Hemma var vi 20:45. Mina fötter skrek hjälp efter en lång dag i dåliga skor så jag tog ett fotbad ännu medan vi halvt tittade på någon film och efter det var dagen slut.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: