Måndag till torsdag; bio, ärtjakt och Finlands sydligaste spets

Det är torsdag på den andra veckan av min semester. Flickorna är hos oss hela veckan. Det betyder många timmar på trampolinen, mycket skratt och många omgångar Uno.

På måndag hämtade vi barnen i Vanda där de bor och så körde vi in till stan. Där gick vi på Flying Cinema. Det är en liten biosalong där man kollar på 3D film från flygande perspektiv. Man har 3D glasögon och sitter fastspänd i stolar som rör sig i takt med ”flygningen”. Det finns två olika filmer, en som ”flyger” över hela Finland och visar natur och miljö, och en som ”flyger” över Helsingfors och visar dess sevärdheter.

Bion räckte 10-15 minuter, men var bättre än jag tänkt. Filmerna var så himla bra genomförda. Blev riktigt nostalgisk över hur fint vår lilla Finland är. I vinterscenerna satte en snömaskin igång och hela biosalongen var full av fladdrande små snöflingor! Magiskt!

När vi kom hem gick vi ännu och plockade ärter till min brors åker. Det är alltså inte ett trädgårdsland utan en hel åker med ärter! Han har gett oss lov att äta ärter där så vi tog hundarna med oss och gick de 200-300 metrarna till åkern. Båda hundarna har lärt sig äta ärter direkt från åkern så de går omkring och smaskar i egen takt ❤

På tisdag var det regnigt som förväntat. Alla andra sov länge, länge och sedan åt vi en lång frukost. Dagen gick fort och på kvällen gick vi och tittade på ”Husdjurens hemliga liv 2” på Bio Pallas här i Karis.

Igår på onsdag satte vi kurs mot Hangö och Finlands sydligaste spets. Vi packade hundarna med oss och förberedde oss på promenaden ut till sydspetsen. Det blev en liten minihajk förbi stränder, längs skogsstigar och över klippor. Själva rutten var 6,7 km tur-retur så vi var alla ganska trötta efteråt, speciellt barnen och vi behövde första hjälp-hamburgare innan vi kunde klara av bilfärden hem igen. Mer om det i ett eget inlägg är på kommande.

Idag är det torsdag och vi är på väg till Serena. Flickorna spelar gissa vem leken med karaktärerna från Harry Potter i baksätet och själv halvsover jag i passagerarsätet. Sov i 45 minuter igår kväll och låg sedan vaken till 03. Lyckat.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: