Tesla 8 månader

Jag har räknat Teslas ålder fel hela tiden, oops!!! 😱 Hon var inte fem månader när hon kom till oss, utan fyra. Hon är nu alltså 8 månader gammal!

Hon är en liten gullegris som älskar att bli klappad, ligga i famnen och pussas. Så fort man går fram till henne börjar svansen vifta. Man märker tydligt att hon nu känner sig som hemma. Hon ligger på rygg och tar det lugnt, känner till våra rutiner. Vi har också lärt känna Tesla bättre, kan hennes ansiktsuttryck, läser hennes kroppsspråk, vet vad hon är rädd för och vad hon gillar. Hon är nyfiken och energisk och vill alltid vara med i vad än man gör.

Eftersom regnjackorna nyligen var på -50% rea, köpte vi redan nu en ny regnjacka åt henne för hösten. Hon använder nu storlek 55. Selen vi fick med henne går ännu men så fort hon växer lite till måste vi köpa ny sele också. Och halsband. Hon växer hela tiden, som valpar gör. Vi var inte vägt henne sen sist då hon vägde 18,9kg men tippar på runt 20 kg nu.

Tesla är så modig och självständig. Det är något jag turvist är stolt över, turvist stör mig på när hon inte lyder. Ibland kan hon bli rädd, och då märker man att hon haft en otrygg start på livet. Men vi jobbar på det. I Kennelförbundets nästnyaste tidning löd en av rubrikerna på pärmen ”Envis hund”. Den artikeln måste jag läsa tänkte jag, kanske får jag tips till att träna Tesla då hon är så envis. Men jag fick mer än bara tips. Där i artikeln presenterades nämligen en ras som beteendevis och utseendemässigt är en så bra kopia på Tesla att jag nu tror jag vet vilken ras hon består av till största del. Föreningen vi adopterade henne från gissade på mastiff eller grand danois. Och trots att de utseendemässigt skulle kunna stämma, är hon mycket mindre och lynnet stämmer inte riktigt in. Det gör det däremot i rasen Rhodesian ridgeback. Tesla ser precis ut som en Rhodesian ridgeback, minus hårkamen längs manken. Även lynnet stämmer bra in, t.ex är hon väldigt envis. Raserna i henne kommer vi aldrig få veta till 100%, men enligt mig är hon alltså mest lik en Rhodesian ridgeback.

Tesla älskar promenader och springer till en när man tar fram koppel och sele. Hon är även superduktig på att åka bil, hoppar rakt in utan problem, lugnar ner sig fort och sover största delen av färden.

Hennes päls är gyllenefärgad och lenaste som finns. Hennes nos är svart sammet och öronen mjuka som jag vet inte vad. Kan sitta och känna på hennes öron hur länge som helst. Vi ger henne näringstillägg i maten eftersom hon har lite gammal exem på baktassarna, men enligt veterinären är det inget farligt, det kliar inte och hon märker själv inte av det. Det är något hon troligtvis fått i hundhemmet på Kreta och vi får se om det någonsin blir bättre.

Nu har hon i alla fall varit halva sitt liv hos oss och vi ser framemot många år med vår lilla flicka!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: