59°48’28.74’′N, 022°54’47.22’′E

Vi har länge pratat med Jani om att besöka Finlands sydligaste spets, Tulludden i Hangö. Vi ville ta hundarna och flickorna med, så förra veckan när flickorna var hos oss var det en bra tidspunkt.

Vi åt frukost hemma och så körde vi ner till Hangö. Vi stannade för glasspaus när vi kom fram och tog oss sedan till Tulluddens naturstig. Stigen var lätt att gå, med infoskyltar här och där. Enda som jag skulle efterlysa var fler soptunnor. Som tur fanns en ungefär halvvägs.

Stigen gick längs spångar, förbi stränder, över grusstigar, in i skogen, förbi gamla krigstida byggnader och över klippor. Samanlagt är stigen 6,7 km lång tur-retur men både hundar och barn klarade av det. Det var en varm dag, men inte hett. Eftersom vi har en svart hund med tjock päls var vi tvungna att kolla med vädret först om vi alls kunde åka. Vi hade många stora vattenflaskor med oss, och vid några ställen längs stigen kunde vi svalka ner hundarna i havet, det uppskattade de.

Naturen längs stigen är väldigt fin, havsutikt över skärgården, steniga stränder, fåglar, fjärilar och så underbara klippor.

Jag skulle gärna gå stigen igen nån gång, och kan rekommendera den!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: