Mannen och gitarren – Ed Sheeran

Nästan ett år sedan satte alla på kontoret koncentrerade med både datorer och telefoner på högsta alert och försökte desperat få tag på biljetter till Ed Sheeran konserten. Sidorna kraschade gång på gång och jag hade redan gett up hoppet att få biljetter, när min syster som jag skulle gå på konserten med ringde att hon fått två biljetter åt oss! Jag pustade ut och lyckan var total.

Förra veckan var det äntligen dags för årets händelse, Ed Sheerans konsert på Malm flygplats i Helsingfors. Som vi väntat. Konserten var slutsåld vilket betydde 60.000 människor på ett och samma ställe. En till konsert hade bokats in till dagen före och även där hade de sålt 48.000 biljetter. Det var den varmaste veckan på hela sommaren och det hade lovats runt +30 grader.

Min syster bor rätt nära, i Mosabacka och vi hade bestämt oss för att promenera till och från konserten, då arrangörerna varnat för trafikkaos och fullsatta bussar och tåg.

Jag hade sett framemot konserten redan länge, speciellt mycket efter att förbanden publicerades! Vi skulle inte bara på se Ed Sheeran utan även James Bay och Zara Larsson – tre av mina absoluta favoriter alltså!

Vi fick köa runt 20 minuter för att komma till entrén men annars gick allting bra trots folkmassorna. Vi hittade en bra plats i publiken att stå på och hade rak utsikt till scenen. Vi var framme ungefär en timme innan första förband så vi satte oss ner på marken och vilade fötterna.

James Bay uppträdde en halvtimme och spelade alla mina favoriter. Det var så härligt att höra hans speciella fina röst live och sjunga med i låtar jag kände igen. Fin artist, en favorit.

Nästa i tur var Zara Larsson och hon och hennes låtar fick hela publiken med och peppade! Hennes låtar var nästan alla såna jag lyssnat på och hennes energi på scenen var underbar. Folk dansade och sjöng med, det var en riktig festivalkänsla. Uppträder Zara Larsson nån annan gång i Finland vill jag definitivt gå och se, vilken powerbrud! Fick gåshud av uppträdandet.

När instrumenten och mikrofoner plockats bort ställdes en enda mikrofon fram på scenen. Förbanden som alltså uppträtt med band skulle nu ge vika till kvällens huvudartist, mannen vi alla var där för att se; Ed Sheeran. Bara mannen och hans gitarr, inget band. Jublet som uppstod när han rusade fram på scenen var otrolig och jag kunde inte fatta att vi såg honom live. ALLA sjöng med och jag har aldrig upplevt sådan allsång som här. Alla kände till orden till hans fina låtar och det var nästan en sektliknande ritual att stå där i massan och sjunga med som alla andra. Orden räcker inte till att beskriva känslan och upplevelsen. När ”I see fire” började och alla sjöng med från första orden var känslan magisk. Jag sjöng med i alla mina nya favoritlåtar som släppts bara någon vecka tidigare, glömde orden på äldre låtar jag nångång lyssnat på och kände igen hans mest klassiska låtar. Jag var alldeles hes av allt sjungande och svettig av det tropiska vädret. Vilken kväll helt enkelt!

Alla bilder än mina förutom den sista, som är lånad från Polisen som var på plats med sin drone.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: