Jordgubbar, barndomsminnen och sommarlyx

En av de bästa sakerna med sommar är färska inhemska bär. Finns det något somrigare än jordgubbar? Finns det något med mer smak än hallon? Det var första sommaren på länge vi köpte en hel 5kg låda med jordgubbar. Ville ha så det skulle räcka att äta färska, göra milkshake men även räcka till att lägga i frysen.

Rensade hela lådan på nolltid och blev alldeles röd om händerna, som man blir. Det fick mig att minnas min barndom, när mamma satt i köket i vårt barndomshem och rensade flera lådor jordgubbar så vi skulle ha hela vintern. Hennes röda fingrar är ett så starkt barndomsminne. Minns att jag satt otåligt och väntade att man skulle få ta, då åt jag alltid jordgubbar med socker och mjölk.

Så nu har vi jordgubbar hemma så det räcker ett tag. Vi har gjort massvis med jordgubbsmilkshake och även hundarna ha fått smaka på jordgubbar. Sommarlyx.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: