En onsdag med kompisar på en vingård

Medan jag försöker komma in i vardagen igen (omänskligt att klockan ringer 05:00!) kan vi se på semesterlivet en vecka sedan. Då besökte vi vingården Alitalon Viinitila i Lojo, åkte till Josefiinan aitta och slutade med ett loppis besök i Virkby. Det var jag, mina kompisar Ida och Ise och Ises två döttrar.

Vi körde den fina vägen från riksväg 25 till Lojoön och kom slutligen fram till Alitalon viinitila, eller Ciderberg vingård. Där odlas äpplen som de sedan gör många olika cider och viner av. De har över 100 olika äppelsorter och tusentals äppelträd. Där växte äppelträden i fina rader så långt ögat kunde nå. Vi hälsade på gårdens djur, gick och tittade i äppelträdgården och så åt vi frukost i caféet.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: