Poème

Det har gått en vecka sedan ännu en fyrbent blev en del av den här familjen. Fast han bor i stallet hos grannen, och inte hemma hos oss, hehe. Han heter officiellt Runaway, men vi kallar honom Runo.

Finska: Runo [ˈruno] / Engelska: poem [/ˈpoʊ̯əm/] / Franska: poème m. [\pɔ.ɛm\]

Runo är 12 år gammal, alltså i sina bästa år nästan. Runo är av rasen Oldenburg och han är född i Tyskland. Runo kom till Finland från Baltikum när han var 7 år gammal. I Finland har han sedan tävlat i hoppning. Efter det har han haft lite otur i livet och det här är faktiskt hans fjärde (!) hem i år, stackarn 😭. Men nu ska han få bli hos oss så länge som möjligt. ❤️

Hans karriär som hopphäst märks på hans ben, och vi kommer inte hoppa med honom längre, hans ben skulle inte hålla sådant. Istället ska vi rida dressyr och rida ut i terrängen. Men först ska vi bygga upp hans kondis och hans muskler som han tappat de senaste månaderna. Vi tar det sakta men säkert, vänjer honom i nya saker, vid ny mat osv. Han är supersnäll till lynnet som tur så jag förespår inte några problem i hanteringen.

Det känns fortfarande spännande och nervöst med egen häst, med all det ansvaret det innebär. Men jag kommer ihåg att det kännts lika pirrigt med båda hundarna när de kom till oss. Som en skräckblandad förtjusning. Som om man vill skratta och ropa ”vad fan har jag gjort” samtidigt.

Första veckan har i alla fall gått bra, och vi hoppas det fortsätter i samma spår.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: