Lillajul och första advent

På fredagen innan lillajul kom snöstormen när jag körde hem från jobbet. Trafiken stannade nästan till i den tjocka snöstormen och fick koncentrera mig så på vägen och bilen framför att jag hade fått migrän när jag kom hem. Men på lördag morgon, lillajuls morgon, möttes jag av detta fina utanför köksfönstret. Klar, solig himmel och snö överallt. Så himla fint att få snö till lillajul. Snö ger mig genast julfeeling!

Jag satte på min julspellista på Spotify som jag väntat med att lyssna på till lillajul, och så grävde jag fram juldekorationerna. Medan gamla klassiska julsånger spelade satte jag ljusstakar i fönstren i köket, gästrummet och hjälpköket, satte upp julstjärnorna i vardagsrumsfönstren, dekorerade den öppna spisen med girlang, ljusstake och hängde julsockorna. Det fick räcka för lillajul, men ändå fick jag genast julkänsla. Eller ja, senare på eftermiddagen hämtade jag även en lillajulsgran, fyllde julsockorna med lillajulspresenter och tog fram julkalendrarna.

Vi tog en morgonpromenad i snön, något jag vet hundarna älskar.

Jag åkte och handlade alla lillajulstillbehör och svor över att jag inte gjort det tidigare då jag trängdes i folkmassan. Först i tredje butiken hittade jag de pepparkakor jag var ute efter! När jag kom hem satte jag igång med årets pepparkakshus. Kavlade ut pepparkaksdegen, klippte ut mallarna till de olika delarna och la dem i ugnen. Tanken var att laga delarna klart på lillajul och sätta ihop hela allting på första advent dagen efter, men delarna står fortfarande orörda i köket i väntan på att någon ska lägga ihop dem, hehe. På den andra bilden ser ni en ledtråd på vad årets pepparkakshus kommer att bli, får tacka min svägerska för insiprationen.

Sedan var det dags att gå till stallet och rida. Ridplanen var i ganska dåligt skick pga vädret och snart började en snöstorm så jag red inte länge. Även stallet såg fint, mysigt och juligt ut i snötäcket.

Vet att vissa börjar med julmaten på lillajul, men själv vill jag vänta lite ännu. Vi åt en varm, god soppa istället men till efterrätt blev det sedan pepparkakor och brie, glögg och så julchoklad förstås. Brände tungan på den varma glöggen men annars var det gott och mysig! Jani är inte direkt en julmänniska, så fick kompromissa när det kom till kvällens film. Istället för någon julfilm blev det någon Harry Potter film som kom på TV just då.. Man kan inte få till allt varje gång! Men trots Potter (är ingen Potter-entusiast) var det en mysig lillajul!

Skulle göra en egen julsocka för Tesla också men hade slut på material! Ska åtgärda så fort som möjligt.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: