Floating @ Float Kallio

Vad är floating? 

I Floating ligger man i en äggformad (finns säkerligen andra former också) flyttank med 30-40 cm väldigt salt vatten på bottnet som gör att man flyter. Salthalten är närmare 30% (svider som fan om man har sår någonstans eller får vatten i ögonen, jag fick uppleva både och..). Idén är att man ska känna sig tyngdlös och utan någon som helst stimuli för sinnena. Du känner alltså inte av tyngden av kroppen, du har öronproppar och hör ingenting förutom din egen puls, du kan stänga lamporna så du inte ser någonting och du bara liksom… är. Är i nuet. Brist på stimuli ska tydligen leda hjärnan in i en djupt meditativ sinnesstämning.

Hos Float Kallio har de tre separata rum, med varsin flyttank och kan alltså ta emot tre kunder åt gången. Man får sitt eget rum, och i rummet finns alltså flyttanken, en dusch med shampo och liknande, och så en bänk att lämna sina grejer.

Först klär man av sig, lägger öronproppar i öronen, och så duschar man. Sedan får man lägga sig i ägget, flyttanken. Det var förvånansvärt lite vatten i tanken, bara 30-40 cm på bottnet kanske, men vattnet, eller saltlösningen ,var så otroligt salt att man flyter väldigt bra. Så jag gick i, stängde locket på ägget och la mig ner. Det var förvånansvärt enkelt att hitta en bra ställning, helst låg jag med händerna bakom nacken/huvudet för att nacken inte skulle bli anstängd. När jag hade hittat en bra ställning släckte jag även lampan för att maxa upplevelsen. Om en stund släcktes även lamporna i hela rummet som tydligen aktiverades av rörelsesensor, så då var det totalt kolmörkt. I början av sessionen på 60 minuter spelas det lugn instrumental musik som man hör under vattnet. När musiken tog slut var känslan helt otrolig.

Tyst. Mörkt. Jag kände ingenting, inte ens min egen kropp. Det var som om min hjärna inte trodde det var sant, det var en stund av eufori nästan.

Men eeeh, efter kanske 15 minuter började jag bli rätt rastlös. En nutida människa är ju inte van att bara vara, utan att känna något med sina sinnen. Kan också ha påverkat att jag hade en väldigt stressig arbetsdag bakom mig och jag hade åkt iväg med en liten brådska.

Jag började även känna mig lätt illamående, och det blev bara värre. Luften var så varm och fuktig att jag snart blev riktigt illamående och kunde inte ligga ner längre. Steg upp (här fick jag saltvatten i ögonen) och gick i duschen och drack vatten. Utanför ägget var luften lite bättre, så jag väntade en stund och gick sedan tillbaka i ägget och prövade på nytt, men nu lämnade jag locket öppet på ägget för att luften skulle röra på sig lite. Det hjälpte tyvärr inte så mycket, jag kunde inte längre koncentrera mig på att inte känna något när jag hela tiden kände ett litet illamående…

Så 20 minuter innan sessionen ens var över gav jag upp, steg upp och duschade, tvättade håret, rengjorde ansiktet och så var tiden slut.

Efteråt, har de ett rum där man kan fräscha upp sig. De har hela hudvårdsserier och olika hårvårdsprodukter, hårborstar, fönar och hela verket. Det var härligt att ha tillgång till allt det där, och det kändes väldigt lyxigt. Tror inte min hud någonsin mått så bra som efter all rengöring, serum och fuktgivande krämer jag provade.

De hade även en lounge där man fick chilla före och efter sin session, och där de bjöd på vatten och olika hälsodrycker. De hade även fler hälsodrycker till salu.

Så, vad tyckte jag om floating?

Jag tycker absolut det är värt att pröva floating. De där första 15 minuterna var otroliga. Väldigt zen. Skulle dock kanske inte pröva floating efter en stressig arbetsdag, eller om du blir lätt uttråkad eller illamående.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: