Jullistan 2019

Pepparkakor eller julstjärnor? Pepparkakor pga kan ätas både som så, kan dippas i mjölk eller glögg och kan ätas med t.ex. blå- eller vitmögelost, nam.

Rostbiff eller julskinka? Julskinka, fast i år har jag inte ätit alls 🙂 Inte så jag ogillar det, men klarar mig bra utan, finns så mycket annat gott på julbordet, som all fisk. Rostbiff tror jag aldrig vi haft? Inte i alla fall på många år. 

Lax eller sill? Båda, men i år känner jag extra längt efter den gravade laxen.

Chokladkalender eller paketkalender? Hmmm, hade paketkalender ifjol för första gången, men den var lite… bläh? Det var mycket onödigt så att säga. I år känner jag att samvetet säger emot att köpa paketkalender, att det är ännu en slit och släng grej, att köphetsen får ta ett steg bak nu. Vet inte om jag hade köpt en egen kalender ens, men fick en chokladkalender till födelsedag som tur 😉

Plastgran eller äkta? Absolut äkta. Var lite tveksam till om Tesla skulle låta granen vara ifred, men so far so good. Ännu har julgranen fått vara, och tur det, vi har så extrafin gran i år! Tätt med grenar, jämn form och fin färg.

När vill du att första snön ska falla? Här är jag lite tudelad. Själv gillar jag snö och vill gärna ha snö hela vintern, men nu när jag har häst och rider dagligen är det ganska skönt med bar mark. Men snö till jul hade varit härligt i alla fall.

Tror du att det blir det en snöig jul? Nej, men det hade vi ifjol så kan inte klaga. 

När är det dags att pynta? När det känns så. I år började jag genast vid lillajul, sista november, men det sista fick jag upp bara några dagar innan jul.

Favoritjulfilm? Ensam hemma 2, Love Actually, The Holiday och The Family Stone. Alla klassiker jag försöker se runt julen.

Favoritjullåt? Alltid lika svårt att bara välja en, men får säga Pentatonix ft. Kelly Clarkson – Grown-up Christmas list. Eller kanske Erin – Jouluna saa som är lite svängigare?

Favoritjulkalender? Vet inte ens vad årets julkalender är? Har nog inte kollat på en julkalender på tio år? 

När öppnar du dina julklappar? Efter maten, innan kaffet. När man är lagom mätt och glad, och innan sötsugen slår in.

Favoritjuldoft? Glögg, knäck, julgran är bland det juligaste jag vet!

Vad framkallar mest julstämning? Traditioner. Att få vara med sina bästa personer, familjen. Och jullåtar får mig i julstämning även om det är grått och regnigt ute.

Vad är viktigast med julen? Att komma in i julstämningen, är ju inte jul utan den riktigt? Annars är det att umgås med familjen.

Godaste julmaten? Gravad lax, bondost och rosolli. Såå gott!

Godaste julgodiset? Knäck, har ett bra recept där man bara slänger ihop ingredienserna och ställer i mikron i åtta minuter och så pling – klart! Är ansvarig för julgodiset andra året i rad, roligt!

Hur firar du jul i år? Hos min brors familj, i mitt barndomshem. Mina föräldrar, min syster med familj, Jani, och så några personer till. Hundarna blir hemma i år. På juldagen ska vi åka till Janis familj som firar i Mäntsälä.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: