Julafton

På julafton vaknade jag tidigt och förflyttade mig till soffan för att kramas med hundarna. Fixade det sista med julgodisarna för kvällen men annars var jag glad att jag gjort allting annat på förhand. Så istället lyssnade jag på julmusik, öppnade sista luckorna i julkalendrarna och väntade på att Jani skulle vakna.

När han gjort det, var det dags för julklapparna i julsockorna. En ny liten tradition är att få öppna små julklappar i julsockorna redan på morgonen. Jani fick choklad och ett pysselspel, jag fick choklad och en novell, och hundarna fick tuggben i sina julsockor.

Därefter var det dags för julfilm, och i år fick det bli den nya Netflix-filmen Holiday in the wild. Den var ok.

När filmen var slut var det så småningom dags att göra sig klar för kvällen. Jullunch och besök till gravgården fick utebli i år. Duschade, tvättade håret och skrubbade hela mig, medan Jani fixade det sista med sina julklappar.

Fönade och lockade håret, som blev förvånansvärt bra, och sminkade mig medan Jani tog ett snabbt dopp i bubbelpoolen.

Så var vi klara för fest, packade in oss i bilen med julklapps säcken och allt julgodis och körde 200m till min bror.

Vi firade alltså jul hos min bror med familj, i mitt barndomshem. Min syster med barn var på plats, mina föräldrar och så jag och Jani såklart, plus några personer från min brors frus familj.

Vi tajmade bra och fick nästan genast sätta oss vid middagsbordet. Vi satt alla vid bordet i matsalen och plockade tallrikarna fulla i julbuffén som stod framme i köket. Hade längtat så efter all julmat, och blev inte besviken i år heller. Gravad lax, sill, bondost, limpa, lådor, ALLT.

Efter maten vilade vi en kort stund och sedan kom julgubben med alla paket.

När paketen var öppnade var vi tvungna att åka hem pga skulle till stallet och tvätta hästens utslag och hundarna skulle ha mat.

Det var tyst och skönt i stallet och jag önskade Runo god jul med en pepparkaka och med en ny boll han kan leka med.

När jag kom hem var hundarna glada. Jag plockade fram chokladen jag fått till julklapp och så kollade vi på Ensam hemma 2, ett jul-måste! Innan det fick hundarna sin julklappar, så de var också nöjda resten av kvällen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: