Nyår 🎆

Som jag skrev tidigare var det ett lite annorlunda nyår, då majoriteten av våra gäster hade blivit sjuka tyvärr. Vi firade ändå hemma hos oss, och fick mina föräldrar och min bror med familj på besök som tur. Jag grävde fram lite nyårsdekorationer, städade, fixade och grejade på hemma nästan hela dagen. Åkte en kort stund till stallet mitt på dagen för att rida Runo, innan raketerna skulle sätta igång. Det gick bra, vi hörde inga raketer alls. I sista varvet innan vi var färdiga blev Runo ändå skrämd för någonting, svängde 180 grader på en nanosekund och jag tänkte falla av. Det var riktigt nära, men som tur hölls jag på. Hade varit surt att avsluta året, och decenniet, med att falla av.

Hursom, kom jag hem, duschade och så började vi så småningom laga maten och inom kort började gästerna droppa in. Hundarna var ovanligt lugna trots att deras favoritpersoner kom på besök, och de var så förtjusta i barnen.

När maten var klar åt vi en god nyårsbuffee med alla klassiska nyårsmaträtter, gott! Min brorson fick se några sprattelstickor och hålla i dem men snart var det läggdags för barnen så de åkte hem medan vi förberedde efterrätten, den traditionella pavlovan.

Senare under kvällen badade vi i bubbelpoolen och plötsligt var det redan strax innan midnatt och gästerna och Jani gick ut på gården för att skjuta lite fyrverkier. Jag hade önskat så få fyrverkier som möjligt, och i år hade vi inga raketer, bara två sk. batterier. Visste ju att Bentley inte reagerar så mycket men hade ingen aning om hur Tesla skulle påverkas. Jag var alltså inne med dem och tänkte att det nog ska gå bra, men batterierna hade oväntat höga smällar så jag tog hundarna med mig till sovrummet där gardinerna var stängda och så kramades vi i sängen. Tesla hoppade upp i famnen och Bentley satte sig tätt intill mig, och Tesla stackaren skakade. Hon gick ganska låg med svansen hopkurad och sökte något säkert ställe tills hos hittade trygghet i min famn. Bentley reagerarde mest på det att Tesla var så ängslig, men han satte bara med öronen bak. Som tur var det bara två batterier och det hela var över på under 10 minuter. Så nu vet vi, att Tesla tyvärr är rädd för raketer, i alla fall ljudet av dem.

Men ett fint och lugnt nyår var det alltså här hemma hos oss, tänk att det nu är ett nytt decennium? Har funderat mycket på det här med tid nu. Kommer knappt ihåg när 2009 blev 2010, men nu är det på något vis så stort att 2019 blev 2020?

Hade kameran framme men det blev väldigt lite bilder ändå, som det blir när man har gäster hemma och har roligt. Här är tre snabba snapshots från kvällen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: