En ny vardag

God morgon, här sitter jag vid köksbordet medan det sakta blir dag därute. Jobbar hemfrån idag, planerar lunch med min kompis Ida och så har jag precis sett första avsnittet av Äkta Billgrens på SVT play (som jag blev förvånad över att det går att se på i Finland).

Jani började sitt nya jobb i fredags, vilket betyder att han ca. fem dagar i veckan är bortrest på mässor och arbetsresor, så det är en liten (gigantisk) omändring i vår vardag. Som tur är det inte varje vecka. Den här första resan är dock lite längre och han kommer hem först i fredag, alltså ska vi vara en hel vecka ifrån varandra, tror vi aldrig varit det innan? Eller?

Det är samma företag som han jobbade på 2016, så vi har ju levt en liknande vardag förut där Jani ofta är bortrest. Ändå är det mycket som ändrat sedan 2016, vi har ändrat sedan 2016. Det är inte längre sån panik att han är borta. Vi bråkar inte längre när han ska resa, utan är trygga i vårt förhållande och vet var vi har varandra. Jag håller igång min egen vardag, jobbar hårt, tar hand om vårt hem och hundarna och tillbringar tid i stallet. Har i smyg även längtat efter lite egentid, något som alltid varit viktigt för mig.

På kvällarna känner jag mig mest ensam, och jag kan få lite panik över att det är såhär jag ordnat mitt liv. Men så fixar jag middag för en, kryper upp i soffan med hundarna efter en lång dag och tittar på andra säsongen av ”You” på Netflix, och så lägger jag mig tidigt och det känns inte så farligt ändå. Lite smygskönt nästan. Fast det är klart jag saknar Jani. Det är ju ändå han som är min trygghet, mitt hem.

Så det är en ny vardag att vänja sig med, och de olika känslorna kommer och går i vågor. Fyra dagar har redan gått, och om tre dagar är han hemma igen. Tror det gör oss gott att sakna varandra lite också. Har redan planerat date night för när han kommer hem och vi ska bl.a. gå och se på den nya Bad Boys filmen på Bio Pallas här i Karis ❤

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: