Tisdag, Corona och vårtecken

Tisdag morgon, och jag jobbar hemifrån idag. Enligt prognosen skulle det vara en fin dag men istället vaknade jag upp 7:18 till en ruskig, regning och grå dag. Efter morgonkramarna i soffan med hundarna fick de mat medan jag själv lagade toast med kokt ägg och kollade på ett halvt avsnitt av Jane the Virgin på Netflix. Öppnade dator, såg att det inte fanns något akut som trillat in sedan igår så jag läste lite bloggar och nu skriver jag en kort uppdatering här innan det är dags för lite jobb.

Vet inte om jag berättade om det mer noggrant men jag hintade visst att vi planerade en resa i vår? Resan skulle vara nu under kommande veckoslut, men vi är fortfarande osäkra om vi ska åka eller inte. Vi har ju flygbiljetter bokade, men hela Coronavirus Covid-19 situationen är lite kaotisk. Är det hysteri? Ska man tro på det man läser? Ska man avboka sin resa och missa flygbiljetterna och tillbringa den redan inprickade semestern hemma? Eller ska man åka? Hamnar man i karantän? Vad ska man göra? Vi är inte oroliga, och inte rädda för att ens få viruset då vi inte är i riskgruppen. Men vi vill ju inte ändå sprida en eventuell smitta, det vore hemskt.

Min chef och två av mina kollegor har också bokat resor inom de kommande veckorna, och de har bestämt sig för att åka trots allt. Vi följer situationen och avvaktar.

I söndags var det så himla fint väder, titta! Vilken kontrast från idag… När jag kom hem från stallet att jag satte mig ute på terassen på soffan och njöt av solen. Våra utemöbler har stått där hela vintern under tak, och nu har jag sakta plockat fram sittdynorna. Det är ändå ett av de första vårtecknen, om något.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: