Avbokad resa

Så, vi avbokade vår resa. Vi skulle imorgon ha åkt fyra dagar till Berlin, men efter att coronaviruset nu sprids allt fortare bestämde vi oss igår för att slutligen avboka. Jag är samtidigt lite ledsen, då vi skulle ha varit i behov av några dagar borta från vardagen, men samtidigt lite lättad. Det är så lite man egentligen vet om viruset på något vis? Hur det kommer gå, hur långt kommer det spridas? Hur länge kommer viruset härja? I Berlin ökade antalet corona-fall från 13, till 48, till 90 och nu 137 på bara fyra dagar.

Det skulle också ha varit själviskt att åka. Att utsätta andra för en eventuell smitta. Om jag skulle ha hamnat i karantän utomlands, även utan smitta, vem skulle ha skött om hundarna under tiden? Vem skulle ha ridit min häst? Skött mitt jobb? Om jag hade fått en smitta och inte märkt det, hur länge förrän viruset skulle ha spridit till mina föräldrar? Min mamma, som tar hand om min mormor skulle inte ha kunnat göra det under karantänperioden, och ännu värre, skulle ha kunnat smitta min mormor som är i riskgruppen.

Självklart kan vi få viruset även i Finland, och jag känner inte av någon panik. Men att avboka var rätt beslut för oss.

Som tur, hade vi endast betalat flygbiljetterna på förhand och de var svinbilliga, orsaken varför vi köpte dem i September. Hotellet hade jag lyckligtvis bokat så att det skulle betalas först på plats. Inga andra bokningar hade vi, så vi kom lindrigt undan. Mina kollegers och chefs resor har också avbokats.

Jag har med andra ord vintersemester må & ti utan program. Ska försöka hitta på något roligt ändå.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: