Om veckoslut, distansjobb och att vänja sig vid en ny livsstil

Plötsligt är det måndag igen, tiden går så fort tycker jag. Veckoslutet var ändå långt, skönt och avkopplande. Janis flickor var hos oss så vi har lagat mat, badat i bubbelpoolen, haft hundträff med Tesla och min brors hund Zelda, pysslat med trolldeg, haft filmkväll och firat födelsedag med tårta.

I dessa covid-19 tider är det extra skönt att bo ute på landet. Här har man ett naturligt avstånd till folk och kan röra sig ute nästan hur som helst. Vi brukar väldigt sällan träffa någon när vi är ute på promenader med hundarna, och i stallet är jag oftast ensam om mina stallskompisar inte råkar komma samtidigt.

Jag jobbar ännu på distans denna vecka, och tror det kommer fortsätta mycket längre än det. För viruset bara sprids och sprids? När kommer det att ta slut? Nu har vi haft första dödsfallet i Finland, och kanske gör det att folk börjar ta det här mer på allvar nu? Så ja, mera distansjobb i framtiden helt säkert.

Jag försöker undvika att röra mig i stan, men det känns som att det hela tiden finns något som fattas hemma. Känns som om jag hela tiden springer i butiken. Tror det kan vara en vanesak också, jag är inte van att köpa saker i förväg och har svårt att tänka på vad jag kan behöva om två-tre veckor. Eller ens i övermorgon… Men ska skärpa mig och försöka hålla mig här ute på landet så gott det går. Det är bara en ny (hoppeligen tillfällig) livsstil att lära sig.

Tesla 1 år 4 månader och Zelda 5 månader ❤

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: