Vårlistan

Vårvårvår! Vilken är din snyggaste våroutfit?

Väntar på att få sätta på mig min puderrosa trench och blommiga tygskor med ankeljeans! Tygskor (speciellt vita) är det vårigaste jag vet. Så skönt att inte behöva använda mössa, halsduk och tjocka jackor mer.

Vad ska man göra en ledig vårlördag?

Öppna fönstret eller dörren, få frisk luft och lyssna på fågelkvittret . Äta en god helgfrukost. Köpa blommor och picnic tillbehör och åka till något favoritställe på picnic. Drömma om sommaren och göra storslagna planer för semestern som ändå inte blir av, men bara för att det är roligt att planera fram i tiden. Har man trädgård eller gröna fingrar kan man pyssla i trädgården och förbereda för odlingssäsongen, eller varför inte byta mylla på sina grönväxter i lägenheten. Lägga på någon vårig Spotify-lista och rensa skåpen eller byta lakan. Spelar inte så stor roll, själv gillar jag att göra saker på våren som känns som nystart. Viktigt att njuta av de ljusa kvällarna också, ta en sen kvällspromenad i solnedgången till exempel. Kanske ensam, så man kan reda ut lite tankar.

Vad har du för planer i vår?

Om det är något Covid-19 har lärt oss i vår är det vad som är viktigt i livet. Tid, familj, natur. Vill ha tid att göra sådant jag gillar, som att vara ute på gården och i naturen. Den friska luften och fågelkvittret får mig i extas. Snart ska vi inviga grillsäsongen och snart kan vinterjackorna läggas i förvar. I och med Covid-19 har jag inga stora planer, men desto mer betydelsefulla. Tid med familj, tid med djuren, men även tid för mig själv.

Vad kommer du göra denna våren som du aldrig gjort förut?

Vara isolerad i Nyland och jobba hemifrån 100%? 😀 Men jag försöker tänka på det positiva det för med sig, nämligen mera tid hemma.

En bild från mars bästa dag förra året tack.

Den söndagen den här filuren flyttade in hos oss, känns som flere år sedan ❤

Och en från april.

Påskliljorna blommade och det var varmt ute!

Maj tar vi också.

Ja! Vi fick extra sommarmånad i Maj då det var verkligen varmt redan då. Vi hade bokat in vår sommardag med jobbet och fick åka på en rolig kryssning i Helsingfors skärgård. Så bra minnen från den här dagen ❤

Godaste sakerna du åt förra våren?

Vår picnic med plockmat i Vondelpark i Amsterdam var definitionen av picnic-lyx. Och första Maj-munkarna var oetroooligt goda.

En upptäckt du gjorde förra våren.

Amsterdam ❤ Kanske livets nästbästa resa (efter bröllopsresan, om någon undrar)? Vår första gång i staden och vi såg, upptäckte, åt, drack och gjorde så himla mycket under våra fyra dagar. Vilka minnen! Vill tillbaka! Nu!

Bästa köpet förra våren?

Alla fina loppisfynd! Och de två trencharna jag köpte på vår resa. Och Tesla förstås men det kanske inte räknas? Har svårt att se henne som ”ett köp”.

Vad gjorde du förra våren?

Gick på loppisar, lagade mat, var ute mycket, skaffade en till hund (!), reste till Amsterdam, levde lajf, gick på hundpromenader, tog ridlektioner en gång i veckan och njöt av värmen vi fick i Maj.

Nämn 5 4 (kom bara på fyra) grejer som kommer göra denna våren extra härlig?

– Mycket tid hemma
– Trädgårdssäsongen börjar, väntar på att se allt börja blomma
– Regelbunden träning med en bra ridlärare!
– Mycket tid ute i naturen, kan börja rida ut i terrängen igen 

3 supervåriga bilder tack.

Ett litet låttips med vårkänsla?

Fortfarande ”Lilla Sällskapet – Din gård” . Vårigaste låten jag vet! Men även annan svensk musik och sådant man kan dansa och sjunga med till.

Och så ett tips på något man kan göra för att få mer vår i sitt liv.

Bege dig ut i naturen så mycket du kan. I naturen ser man vårtecknen allra mest. Isen som smälter, blommor som börjar titta fram, gröna knoppar på buskar och träd. Städa undan allt vintrigt och möblera kanske om där hemma för en känsla av nystart.

Lista från Elsa

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: