Grillsäsongsöppning

Förutom att äta påskmat passade vi även på att inleda grillsäsongen under påsken. Grillsäsongs-öppningen är av de bästa milstolparna på vägen till sommar. På långfredagen blev det fyllda champinjoner, majskolvar och grillkorv förstås. Och en iskall äppelcider, nam.

Vi var så ivriga att börja grillsäsongen att vi köpte alldeles för mycket mat, och fick grilla i flere omgångar under några dagar. Andra gången vi grillade hade vi halloumi och sparris till, så himla gott! Äntligen sparrissäsong!

Medan vi ändå var inne på temat att tillreda mat ute, köpte vi en stor lax och rökte den hemma själv i vår lilla elrök. Medan Jani fixade med laxen gjorde jag hemgjord tsatsiki som jag lärt mig i Grekland, och med couscous till blev det en riktig festmåltid. Hurra för grillsäsongen!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: