Det är valborg för mig

I torsdags var det valborgsafton och min mamma hade bakat färska munkar och gjort mjöd. Vi brukar inte ”fira” vappen, men varma sockermunkar och mjöd är bland det bästa som finns. Det är valborg för mig.

Jag satt och jobbade från köksbordet när det plingade i telefonen och mamma meddelade att munkarna var klara. Fick bråttom att kila över till mamma och pappa för att hinna äta munkarna medan de är varma för då är de som bäst.

Och visst var det precis lika gott jag kom ihåg att det var. Mmmm, varma sockermunkar och mammas hemgjorda mjöd. Nu orkar jag vänta igen till nästa valborg. För visst är det så, att halva härligheten med högtidstraditioner är att det sker så sällan? Man uppskattar det mer då?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: