Ensam hemma

Idag ska jag äntligen hämta hem Jani som varit på sjukhus sedan natten mellan torsdag och fredag förra veckan, dvs. 6 dagar nu.

På torsdagkväll när jag kom hem från stallet sa jag till Jani att jag var hungrig. ”Jag med”, sa han. Jag hoppade i duschen för att skölja av mig stallslukten och när jag kom ut sa Jani att han inte skulle äta trots allt, då han hade lite ont i magen.

Tre timmar senare var han så sjuk att han spydde.

Tre timmar efter det var han så sjuk att han inte kunde ligga, sitta, stå eller gå, men försökte ändå somna. Men det gick inte. Kl.00:20 hade jag slumrat till och vaknade till att han bad mig köra honom till sjukhuset.

Vägarna var toma där jag gasade fram i den kalla natten, och Jani hade så himla ont stackaren. ”Värre än min vanliga bukspottkörtelinflammation”, sa han och då visste jag det var illa. Som tur ligger sjukhuset så pass nära, och kl.00:49 körde vi upp till jouren. En vakt mötte oss och sa att jag inte fick följa med, pga. Korona. Så där vinkade jag av Jani som hukad gick genom dörrarna med vakten.

Jag satt och väntade i bilen på parkeringen och en timme senare hörde jag äntligen av Jani, som meddelade att medicinerna sakta börjat verka och att han precis kommit ur röntgen. Jag försökte slumra till, men det var omöjligt och 02:30 meddelade Jani till slut att det nog var bukspottkörtelinflammation trots allt, och att han skulle bli inlagd på avdelningen. Så för mig var det var bara att åka hem och försöka sova.

Han har kronisk bukspottkörtelinflammation, och har haft det sedan barn, så det är inget nytt för honom, men det har gått några år sedan han senast var riktigt sjuk. Kan inte ens föreställa mig den smärtan. ”Jag skulle inte ha klarat av en enda minut till”, sa han senare när jag pratade med honom.

Ska bli skönt att ha honom hemma igen, har varit konstigt och tomt utan honom ❤

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: