Sommarlistan 2020

Vad ska du göra på din semester?

Njuta ❤ Och njuta för mig betyder att besöka loppisar med kompisar, bada på sommarstugan, gå på ridkurs och så gosa med min egna häst förstås, äta färska bär och sitta ute på terassen, försöka bli lite brun, fira bröllopsdag, besöka Helsingfors, hänga med familjen osv.

Ska du åka någonstans?

Nej, Covid-19 står nog i vägen för det. Hoppas ändå, och försöker mitt yttersta, att vi ska kunna åka upp till Kristinesstad där min morbror driver ett campingställe. De har drivit stället så länge jag kan minnas, från min barndom alltså och i år är sista året innan de går i pension. Så sorgligt, men förståerligt. Det betyder alltså att vi vill måste åka och hälsa på en sista gång.

Sen ska vi även fira min mammas 60 års dag med en natt på ett spahotell bara hon och jag, men måste vänta på att de öppnar och att det känns tryggt att åka. Hoppas i juli? Vi får se.

Hur länge ska du vara ledig?

I år märker jag hur jag riktigt längtar efter ledighet och att det känns superviktigt att få vara ledig, så jag tänker t.o.m. byta ut lite semesterpenning mot ledighet istället. Kommer vara ledig en vecka innan midsommar, och så fyra veckor fr.o.m. mitten av juli. Väntar så!

Vad vill du verkligen hinna med?

Loppisar med Ida, mjukglass i Stallörsparken, en dag i sommar-Helsingfors, plåtbröd på Pub Niska, besöka någon ny restaurang, dricka vin, åka upp till Kristinesstad, bada när vattnet blir tillräckligt varmt, måla stugan (!), fixa i trädgården här hemma och gå och se på någon ridtävling. Det jag verkligen vill hinna med alltså är att koppla av och göra roliga grejer.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Svettas i stallet, ha lite för många Netflix-dagar, glömma rensa i trädgården, glömma klippa gräs, ha resefeber och drömma mig bort till Grekland.

Vad ser du mest fram emot?

Ledigheten och noll tankar på jobb. Och värmen. Fast jag kan slå vad att jag klagar över värmen redan om några dagar, hehe. Sån är man ju? Väntar på värmen hela vintern och så när den är här är det svettigt och äckligt och man vill helst sitta brevid A/C:n.

Vem kommer du vara mest med?

Jani, hundarna, hästen. Min lilla familj ❤

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Bara roliga grejer, så det spelar ingen roll.

Vad kommer du köpa inför semestern?

Kanske nya solglasögon då mina nuvarande sjunger på sista versen. Annars har jag redan köpt en ny kjol att ha i sommar och en fin svart tunika att gå omkring i (ska kanske visa i ett eget inlägg).

Kommer du bli brun?

Hoppas det, kommer ju vara ute mycket mer i sommar pga häst. Men är rädd att jag nog bara kommer få en t-shirt bränna, dvs. vara brun i ansiktet, halsen och armarna, men vit på resten av kroppen.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?

Försök att göra något varje dag, det ger mervärde till dagen, jag lovar. Fast det känns skönare att ligga i soffan och kolla Netflix så lovar jag att det känns roligare i slutet av dagen om du gjort något. Det behöver inte vara något stort heller, ta ett bad kanske bara? Och kom nu för guds skull ihåg att rensa i trädgården ibland.

Vad kommer du äta?

Kan inte rada upp allt men mest ser jag framemot allt färskt som nypotatis, jordgubbar, hallon, körsbär och ärter.

Vad kommer du dricka?

Vad som helst med kolsyra pga känns svalkande, rabarbersaft, äppelcider, vatten och vitt vin.

Vad kommer göra den här semestern extra bra?

Att få vara hemma så mycket och att jag kommer att ha så mycket ledigt.

Vad kommer du ha på dig?

Min nya tunika, både med bara ben och med ljusa jeans under. Med sandaler eller tygtossor till. Och min fina broderade jeansjacka.

Vad oroar du dig för?

Att Covid-19 fortsätter spridas och sätter nya begränsningar för oss.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Kanske uppskattar vi de små sakerna mer nu när vi inte får resa utomlands eller gå på stora festivaler? Den egna terassen hemma och sommarstugan kommer att kännas ganska lyxiga den häner sommaren tror jag?

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

Hoppas jag kommer vara laddad med energi för att klara av hösten. Hoppas det kommer vara roligt att återgå till jobbet och att återgå till kontoret efter en hel sommar av distansjobb hemifrån.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: