Semester och mindfulness i stallet

Idag inledde jag min första semester. Nu är jag ledig i ”bara” nio dagar, min längre semester väntar i juli. Ändå är jag glad för att få ledigt just nu.

Hade planerat min sista dag på jobbet bra för att hinna göra allting som var på hälft så jag inte behöver stressa under semestern. Det gick ganska dåligt. Vid halva dagen fick jag nämligen två helt nya, tidskrävande uppgifter som skulle göras innan min semester. Det värsta som kan hända en perfektionist som jag. Tillbringade många timmar för att göra det bästa jag kunde, men eftersom tiden var knapp kunde jag inte gå igenom det hela lika bra som jag hade velat. Vilket resulterade nästan i en panikattack och tårar, även efter att jag stängt av datorn och checkat ut på semester. Kunde inte alls slappna av och funderade bara på den där uppgiften. Uppskattar verkligen inte att man lägger på mig sista minuten uppgifter sådär.

Som tur fick jag ändå ta en tur till stallet. Där glömde jag snabbt allting som har med jobb att göra. Förut höll jag på med mindfulness övningar när jag mådde dåligt, men sedan jag skaffade häst har jag märkt att det funkar minst lika bra. Man kan nämligen inte koncentrera sig på något annat medan man rider.

Runo var verkligen superfin och bra idag, så det var precis vad jag behövde – att känna att jag lyckats med något.

Nu har vi grillat och jag har precis druckit en iskall fredagscider, så nu känns det redan bättre. Nu är det semester.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: