Midsommaren

Midsommaren firade vi enligt tradition på vår sommarstuga här i närheten. Mina föräldrar, min syster med familj och så Jani, hundarna och jag. Min brors familj var tvugna att avboka, men vi fick se dem på midsommardagen istället.

Midsommaren var nog den lugnaste på länge. Kanske var det först nu jag kom in i semesterläge? Kanske var det först nu jag slappnade av? Jag vet inte, men kunde inte hålla ögona öppna och somnade på soffan klockan… vågar jag ens säga det.. elva. Tycker att Elsa Billgren sa det så bra;”Varje tid i livet får vara på sitt sätt. Långa nätter och tidiga mornar med fest och nattbad är förbi. ”

Det var nog också den varmaste midsommaren på länge. I Sverige hade det varit den varmaste midsommaren på 50 år, och visst var det hett i Finland också. Skönt, men hett. Vi hade långbord ute på terassen, drack kaffe och åt den godaste sommartårta som finns, tog siesta där vissa sov en tupplur, vissa badade och vissa gick och plockade blommor. Och när det blev kväll dukade vi fram mängder av god mat, satte oss runt långbordet, åt och njöt. Undrade för mig själv om inte midsommar ändå är min favorithögtid?

På midsommardagen upprepade vi programmet ganska långt, och åt midsommarmat till lunch nu när alla var på plats, även min bror. På kvällen tog vi oss hem igen och badade i bubbelpoolen, drack några öl och lyssnade på sommarhits medan vi såg solen gå ner.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: