Veckan som galopperade förbi

Den här veckan har gått förbi i en hisnande fart. Tiden brukar alltid gå snabbt i stallet, så egentligen förvånar det mig inte att tiden gick fort då jag besökte två stall dagligen (plus att jag jobbade). Det var nämligen dags för min ridkurs på Grankulla ridcenter. Äntligen! En av sommarens höjdpunkter helt klart.

Att få vistas i den här fina omgivningen, dessutom omringad av fina hästar och trevliga människor var underbart. Var så glad och nöjd efter varje lektion, speciellt då jag märkte att jag lärde mig mer varje dag. Kursen kom alltså till nytta. Hade samma ridlärare som i fjol och hon kände igen mig?! Efter ett år? Hur är det möjligt ens? Kändes iaf fint.

Faciliteterna är verkligen fina här. Det var sommarens varmaste vecka hittills, och eftersom vi var två grupper som red samtidigt fick vi turas om att rida ute på ridplan och inne i manegen. Varannan dag red vi ute, varannan dag inne. Men i +28 grader var det svettigt var än vi red. Extra varmt var det förstås pga säkerhetsvästen jag hade på mig, men det fick gå.

I manegen slapp man det direkta solljuset, men ute kände man av en lätt bris. Ändå hade jag inte klarat av den där sista dagen utan en vattenflaska som jag hade med mig och ställde på staketet till ridplanen.

Fick även ha med mig mellanmål att äta efter lektionerna, för att få tillbaka lite energi. Varannan dag hade jag en banan, och varannan dag vindruvor. Plus vatten och energidryck.

Eftersom ridcentret har växt under åren står inte alla hästar i ett och samma stora stall. Istället finns många mindre stall runtom gården. Man hittar rätt stall med hjälp av olika namn. Här, i Skattkammaren stod den finaste skatten av alla, hästen Caralahti.

När jag gick kurs här ifjol bytte vi hästar varje dag, men i år fick jag äran att rida denna fina alla fyra dagar. Blev nog lite kär i den här snälla jätten, på ca 180 cm. (I jämförelse kan jag nämna att min egen häst Runo är ca 163-165 cm, så det var verkligen en stor skillnad. )

Tack för i år Grankulla ridcenter! Vi ses nästa sommar igen!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: