Gäststugan och sommarprat

Två veckor sedan, när jag påbörjade min första del av semestern, hade jag ett projekt. Hela sommarstugan, bastun, lidret, uthuset och gäststugan skulle målas i år och mina föräldrar hade redan gjort klart allt det andra förutom gäststugan. Så det fick bli mitt projekt.

Väggarna, karmerna, dörren och fönsterbräden skulle målas och jag hade fri tidtabell. Ville ändå ha klart det till midsommar så delade upp målandet på olika dagar så det skulle stå färdigt till sommarens höjdpunkt.

Det var roligt att ha ett litet projekt, och det var skönt att stå där ensam och måla i tystnaden. Penseldrag efter penseldrag. Fast riktigt tyst var det inte, jag lyssnade nämligen på förra sommarens sommarprat som jag inte hunnit med än.

Jag målade till kända Karisbors röster, till Katarina Gäddnäs fantastisk fina sommarprat, Aino Luomas intressanta berättelse om sitt liv som doktor och triatlet, Ville Pusas ifrågasättanden av musikindustrin idag och Karri ”Paleface” Miettinens underbara anekdoter som han framförde på en härlig svenska som han lärt sig av sin finlandssvenska fru.

Det var en fröjd att måla med dessa röster i hörlurarna, och varje dag såg jag framemot ett sommarprat eller två medan jag målade.

Har ingen ordentlig före-bild, eftersom jag här redan målat en sidovägg och tejpat för fönsterrutorna, och den gamla målfärgen har redan skrapats bort från dörr och fönster – men ni ser originalfärgen på framväggen i alla fall. På väggen till höger får ni en tjuvtitt på den nya färgen, samma färg som på de andra byggnaderna.

Efter-bild. Färdigt! Så roligt projekt, och så bra program för en somrig semestervecka i juni.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: