Rabarbersaft

För snart säkert en månad sedan, var det dags för sommarens godaste dryck – rabarbersaft. Hemgjord förstås, med mammas recept. Det enklaste och godaste som finns. Älskar rabarbersaft! Det är så himla gott, det smakar sommar för mig.

Min snälla svägerska hade dessutom inte behov av sin gigantiska rabarberplanta, så jag fick hämta upp en hel kasse rabarber hos dem vilket räckte till två satser saft dvs. ca 6 liter. Den första satsen drack vi snabbt upp på några dagar, och den andra satsen gjorde jag till midsommaren men även de flaskorna tömdes snabbt.

Det som är bra med rabarber är att det växer så fort, så kommer nog inte vara något problem att laga några till satser saft senare i sommar ännu. Vilken tur för mig!

De här gamla glasflaskorna (har tre stycken) har jag hittat på loppis om jag kommer ihåg rätt, eller kanske fick jag dem av mamma? Med papperssugrör såklart.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: