Ett foto i timmen: En dag i Helsingfors

Det här inlägget kunde likaväl heta hundra foton i timmen, eftersom det nog är närmare sanningen när man (jag) tillbringar en solig sommardag i vår fina huvudstad. Så här kommer en drös bilder, istället för en i timmen. Sorry, not sorry.

Fjolårets konsept med en Helsingforsdag var så lyckat, att vi absolut ville göra det till en årlig tradition. I fredags förra veckan, var det dags för vol 2. Nu börjar vi.

8-9

Vaknade, matade hundarna och hängde ute på bakgården med dem. Valde ut dagens outfit, packade ihop mina grejer och väntade på att Jani skulle vakna. Dagens innehåll i handväskan reflekterar dagens situation ganska bra, för förutom allmänt viktiga saker som bankkort, ID och hårborste fick även nödvändigheter som handsprit och näsdukar åka med. Vardag i Coronatider osv. Den här handväskan är förresten tio år gammal, köpt i Egypten när jag bodde och jobbade där.

10:21

Anlände till Karis tågstation sju minuter innan tåget skulle gå, bra timing. Tåget visade sig dock vara lite sent. Dagen såg ut att bli solig och fin, precis vad vi beställt!

11:41

Framme i Helsingfors. Vädret var perfekt, soligt och fint, och vi började bli hungriga.

11:47

Snabbt hade vi navigerat fram till vårt närliggande lunchställe, Fuku Sushi. Där fick man sushibuffet för under fjorton euro, vilket jag räknar som billigt! Gott var det också.

12:33

Vi åt oss mätta på rekordtid, fast för oss är det rätt vanligt tyvärr 😂. Vi letade oss vidare och fick syn på en trevlig liten terrass bredvid Glaspalatset som vi slog oss ner på för att låta maten sjunka lite. Det var riktigt hett ute, så vi tog oss ett varsitt glas avsvalkande.

13:30

Vi promenerade vidare genom Kampen och Rödbergen till vår nästa anhalt – Escape Room!

14-15

Jani fick ett presentkort till julen och nu var det äntligen dags att använda det. Vi hade bokat tid till Escape Room kl. 14. Man fick inte fota där inne, men det var megakul och vi hade så roligt! Vi klarade dessutom utmaningen och slapp ut med dryga femton sekunder kvar på klockan, hurra!

15:42

Vi navigerade oss tillbaka in till centrum lite trötta men med ett leende på läpparna från vår lyckade uppgift i Escape Room spelet och bestämde oss för att slå oss ner på terrassen till Ølhus København för att vila lite. La upp en story på Instagram härifrån och flera människor trodde vi hade åkt till Köpenhamn. Drack även livets godaste rosé äppelcider här!

16:15

Vi promenerade genom Esplanadparken, vinkade till Allas Sea Pool som vi besökte ifjol och så vidare till Skatudden.

16:35

Framme på Bar Holiday som jag velat besöka i flera år redan, men det har aldrig blivit av. Men nu var det äntligen dags. Vi drack överprissatta frozen strawberry margaritas och kollade på folk medan fötterna igen fick vila. Hade på mig bekvämare skor än förra året, men fötterna blev ändå trötta.

17:16

Återigen vidare, nu från Skatudden genom Ulrikasborg till Havshamnen.

18:01

Framme! Här tog vi den lilla båten över till Skifferholmen och restaurang Skiffer. Min före detta kollega hade rekommenderat pizzorna där, så det ville vi prova på. Stället var populärt och vi fick vänta en god stund på maten, men gott var det! Vi beställde varsin margherita pizza med extra mozzarella, nam!

19:16

Tillbaka på fastlandet! Planen var att ta en cider på Mattolaituri, men det var fullsmockat, och vi hade inte så jätte mycket tid på oss, så vi gick vidare, längs Brunnsparken. Såg på när någon tok hoppade bungy från Finlands högsta bungyjump, själv har vi båda höjdskräck och himlade oss över att någon faktiskt hoppar bungy!

En vecka senare föll den här liften i havet förresten, tur att ingen var och hoppade då!

20:37

Halv nio tiden satt vi sedan i tåget på väg hem. Vi har trots allt två hundar hemma. Nästa år kanske vi tar in en natt på hotell?

Hundarna hade det förresten bra under dagen, om nu någon undrade. Min brors fru var snäll och hjälpte oss med att rasta och mata hundarna under dagen. Vilken tur att vi har så hjälpsamma människor nära! En dag på tumis och borta hemifrån var nämligen precis vad vi behövde. Kommer inte ens ihåg när vi tagit en date night sist ❤️

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: