Vardagsveckorna som gått

Nu är det fredag och det betyder att det redan gått två veckor sen semestern tog slut och jag återvände till jobbet. Första dagen tillbaka på jobbet åkte jag in till kontoret och såg min chef för första gången sedan mars. Och mina kollegor för första gången på dryg en månad. Och det kändes faktiskt helt okej, roligt till och med, att vara tillbaka. Semestern gjorde mig gott och jag har stressat mindre och kännt mig mer motiverad på jobbet. Vi hoppas det håller i sig längs hösten.

När jag skulle åka hem från kontoret förförra måndagen frågade jag min chef hur det skulle bli med distansjobb, kunde jag fortfarande jobba hemifrån ibland? Regeringen hade ju lyft rekommendationen för distansarbete, och det är det vi går efter på jobbet. Chefen sa att så länge jag deltar i viktiga möten kan jag bra jobba hemifrån så mycket jag vill, speciellt då jag bor så långt ifrån. Skönt!

Och bara några dagar senare tog regeringen igen ibruk rekommendationen för distansjobb, så nu jobbar vi nästan alla på distans igen. Skönt. Förutom att spara pengar, sparar jag så otroligt mycket tid med att inte köra in till Helsingfors på jobb. Jag sover bättre, är piggare och gladare, och jobbet flyter på. Har min lilla arbetsstation på köksbordet med en stor skärm och min laptop. Hundarna tycker det är skönt att någon är hemma, och hästen får mer tid med mig han också. Win-win-win.

Det är ett konstigt år det här, år 2020, men måste ändå säga att jag mår bättre än jag gjort på länge. Varmt är det också, mellan 22-26 grader nästan dagligen. Det är så fint väder att jag inte ens kollar väderappen längre, det har ju varit fint och soligt så länge? Det är varmare nu i slutet av augusti än det var i juli, bara en sån sak.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: