En efterlängtad tid

Det är alltid en speciell tid ute på landet när det blir augusti och skördetiden början. Jag kan inte förklara känslan jag får när jag hör tröskan ute på åkern för första gången varje år. Det är säkert något jag växt upp med. Det är en början på en superhektisk tid där man på gårdarna jobbar så gott som dygnet runt, men det är också en känsla av ”äntligen”, en känsla av att komma i mål. Speciellt i år, då vädret varit så otroligt fint och skörden på majoriteten av åkrarna ser bra ut.

En annan värld där denna tid är efterlängtad är hästvärlden. Jag kan inte heller förklara känslan jag får när man får rida ut på en stubbåker och låta hästarna galoppera så fort dom vill. Det är också något jag växt upp med. När åkrarna är skördade och kvar står endast en stubbåker, är det ett optimalt tillfälle att rida ut på åkrarna och låta hästarna springa av sig, något som inte riktigt lyckas på en ridplan. Hästarna njuter och alla har roligt, något vi ryttare ser framemot varje år. Detta år var det extra speciellt för mig, då jag för första gången fick rida ut på stubbåkern med min alldeles egna häst. Något jag drömt om så länge jag kan minnas ❤

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: