Loppisfynd med verser och fina namn

Jag har varit på några loppisar igen den senaste tiden. Vi börjar med vad jag köpte på loppiset i Jakobstad. Cityloppiset i Jakobstad har jag besökt förut, och att besöka Jakobstad utan ett stop här är inte ett alternativ. Den här gången hittade jag inte så mycket, men det var roligt att gå och titta omkring. Slutligen stegade jag till kassan med tre gamla tallrikar och en keramikvas.

Den här blåvita tallriken kunde jag inte lägga ifrån mig, den var så gammal och skör och fin. Såg den genast framför mig på vår vedugn i köket med olika kökstillbehör eller t.ex. lökar och kryddor i sig.

Att den hade en liten vers tryckt på baksidan såg jag först när jag kom hem. ”By thirty hills I hurry down, or slip between the ridges. By twenty thorps, a little town, and half a hundred bridges.”

Jag var i jakt på blommiga tallrikar och när jag hittade dessa två för 2€ styck stoppade jag dem rakt ner i korgen.

Först när jag kom hem och inspekterade dem närmare såg jag att det var tillverkade av Rörstrand (!), och att serien heter Linda (!!). Att hitta Rörstrand tallrikar för det priset, och att namnet på serien var så passande? Det var helt enkelt meant to be.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: