Sista helgen i augusti

Temperaturmätaren visar rätt så varmt ännu, men det är kallt i luften. När jag släpper ut hundarna på gården om morgnarna vill jag ta på mig långbyxor och jacka. Vill ändå gå ut och sitta på trappan en stund med dem. Det är tyst ute och den friska luften gör att jag vaknar bättre. Gula löv började falla förra veckan pga att det varit så torrt. Äppelträdet levererar mångfallt i år, plockade femton äppel igår. En ny vecka har börjat och jag sitter med datorn vid matbordet och försöker komma igång. Hundarna ligger på stolarna/golvet bredvid mig och halvt sover, halvt försöker få uppmärksamhet.

Veckoslutet var skönt, och sprang inte förbi lika snabbt som det brukar. På fredag hade vi en sällsynt gemensam ledig kväll med Jani. Jag tog ledigt från stallet och Jani var tidigt hemma. Vill ni veta hur vi firade det? Jo, vi städade hela köket. Jag menar verkligen hela köket. Vi tvättade av skåpdörrar och lister, rengjorde ugnen och diskmaskinen, tvättade spiskåpan. Romantiskt eller hur? Det knäppaste kanske var att vi njöt av det, hehe. Vi åt även take away och handlade inför veckoslutet. Fredagskvällar är inte lika fartfyllda som de en gång var helt enkelt. Istället tog jag en promenad med hundarna i en rosig solnedgång och beundrade ängsblommorna.

Lördagen kändes lång och ledig som den ska, säkert på grund av att vi kom in i ledighetskänslan redan på fredagen. På lördag handlade jag gåvor av olika slag, köpte lösgodis och såg filmen ”Project Power” som var helt okej men inte lika bra som trailern lät mig tro. Var vaken länge och gick sedan och sova till ljudet av regn som smattrade mot plåttaket, mmmmm, bästa ljudet som finns tror jag.

På söndagen var jag dödstrött. Sov länge, hängde på soffan och var så trött att jag nästan kände mig sjuk. Var tvungen att gå ut på gården två gånger för att daska lite liv i kroppen. Det funkade. Plockade äppel, sågade av kvistar och små träd som halvt fallit men blivit kvar och hänga. Vi lagade mat och så fick jag avrunda dagen med kompisar i stallet.

En mycket bra helg ❤

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: