Höstlistan 2020

Visa en höstbild från ditt arkiv.
Varsågoda. Den första från 2017 och den andra från 2019.

Beskriv din kommande höst i tre ord.
Hem, distansjobb, balans.

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2020?
Vår roadtrip med flickorna kanske? Den enda gången vi faktiskt åkte någonstans. Och när jag red min häst barbacka, dvs. utan sadel för första gången. Och midsommaren med familjen på stugan. Och ridkursen i Grankulla. Och vår Helsingforsdag med Jani där vi gick runt i stan, åt massor och spelade Escape Room. Och så när jag första gången red ut på stubbåkern efter skörden.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Bästa är känslan av nystart. Helst vill jag rensa hela huset, städa upp både ute och inne. Ha rent hus, vara duktig på jobbet, produktiv med bloggen, se till att hästen och hundarna har det bra.

Sämsta kanske är känslan av otillräcklighet. För hur realistiskt är det egentligen att ha alla de där ovannämnda pusselbitarna på plats på en och samma gång? Nä, just det. Det var det jag menade när jag nämnde ”balans” som en av mina ledord för hösten. För trots att jag vill ha saker och ting i ordning, måste jag komma ihåg att vara snäll med mig själv. Huset kan stå i o-ordning ibland om det betyder att jag får mera tid med hundarna. Om varje dag på jobbet inte är produktivt gör det inte mig till en sämre människa. Det handlar om balans.

Hur höstmyser du?
Ultimata vore tänd brasa, levande ljus, under en varm filt i soffan, brevid Jani, titta på någon bra film och äta något gott. En mer sannolik version är en tupplur i sängen med en hund på varsin sida. Inte illa det heller.

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?
Inga. Råkar jag hitta någon bra bok så varför inte, men orkar inte ta stress över att det är en bokfri period i livet just nu.

Dina 3 bästa hösttips – alla kategorier?
Jag tänker återanvända mina tips från förr, med lite nya tillägg. Det här funkar absolut bäst för mig:

1) Rör dig i naturen så mycket du kan, andas den där friska höstluften och beundra färgerna som ändrar 2) Investera i varma, mjuka kläder som passar och bekväma skor – det värsta som finns är att frysa eller bli våt om fötterna. Min första ridlärare lärde oss ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” och jag måste säga att jag håller med. 3) Varva ner. Varje höstdag är inte mysig, det är okej. Ibland känns det skit, det är okej. Höstdepression är okej. Försök att varva ner och fokusera på det viktigaste. Andas. Ta en dag i taget.

Hur ser din höstoutfit ut?
Eftersom jag jobbar hemifrån och vi har golvvärmen på så måste jag ärligt säga att min outfit är ytterst o-höstig och o-sexig nämligen – oversize t-skjorta och leggings. Inga strumpor och knappt underkläder heller.

Tesla den lilla terroristen tuggade sönder en bit av mina absoluta favoritskor i våras, så ska ta dem till skräddaren och se om de går att rädda. Det finns nämligen inte bekvämare skor, och tillsammans med antingen svarta strumpbyxor och kjol, eller smala jeans och någon av mina trenchcoat jackor kanske är det kanske min höstoutfit utanför hemmet.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?
Hur viktigt det är med balans och hur svårt det känns ibland att uppnå det.

Vad har du på TO-DO listan just nu?
Ska städa upp i uteförrådet, plocka bort utemöblerna, be Jani klippa gräset, skära ner nya skott på rosorna, och göra det färdigt för höst och vinter i vår trädgård.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
För det första, inse att det är okej att vara deppig. Inse att du inte kommer att dö av det. Inse, fast det känns svårt, att det kommer gå över. Går den inte över – prata med någon. Först med en kompis kanske, men hjälper det inte så gå till en läkare. Ibland beror (höst)deppighet på en kemikalisk obalans i kroppen, det finns mediciner att få. Ibland beror det på något du går och bär på i huvudet, att prata med en terapeut har alltid hjälpt mig. Jag går inte hos en terapeut regelbundet, men några gånger per år i genomsnitt. Du är inte sämre för att du går hos någon och pratar ut om (höst)deppigheten.

Bästa musiken för regniga dagar?
Själv gillar jag lugn musik med härliga röster, kanske gitarrmusik. T.ex. den här och den här.

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?
Nya grejer vet jag inte? Är inte ute efter att lära mig något helt nytt?

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
Serierna ”Sweet Magnolias” och ”Virgin River” för romantik. Och ”You” och ”Dead to me” för lite spänning. Gillade alla dessa väldigt mycket. Alla på Netflix.

Topp tre favoritdrycker i höst?
Te på jobbet, rödvin på restaurang och varm kakao på café.

Vad är den höstigaste maträtten?
Varma, mättande och tröstande rätter. Grytor och soppor, och ungsrostade grönsaker.

Var hänger du helst under helgen?
Hemma. Trots att jag nu jobbat hemifrån sen mars är det fortfarande skönt att vara hemma. I en värld av kaos är det varmt och tryggt här hemma ❤

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Hehe, vi tar denna fråga nästa år när/om vi överlevt Covid-19 pandemin.

Hur förbereder du dig för vintern?
Lägger på värmen i huset. Ser till att ha ved i vedförrådet för brasan och ljus i skåpet. Plockar fram vinterkläder och skor, köper nya varma handskar. Njuter av varje fina höstdag vi får. Städar i skåp och förråd, plockar in utemöblerna och trädgårdsgrejerna.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: