10 saker jag gillar som börjar på D

(10 slumpmässiga saker utan rangordning)

1. Dramatik. Att drama var det första ordet på D jag kom att tänka på säger rätt mycket om det horoskop jag är, skorpion. Men drama tilltalar mig. I teater, i TV, i filmer, i böcker, i musik. Det är stora känslor. Det är olycklighet och spänning, men också romantik.

2. Dressyr. Dressyr är den gren inom ridsporten som jag själv tränar, och som man också kan tävla i. Läste någonstans att man kan jämföra dressyr för hästar som en lydnadsutbildning för hundar. Så svart och vitt är det inte, men framförallt är dressyr själva grundstenen i samspelet mellan ryttare och häst.

3. Dans. Det här är en annan dröm jag nångång skulle vela ta tag i. Älskar dans, och att dansa. Alla dansstiler är inte i min smak, som modern-, par- och show dans, utan jag menar snarare street, dancehall och reggaeton. Skulle gärna dansa mer, oftare, kanske på en kurs? Men har aldrig tagit tag i det. Följer några duktiga dansare på Instagram för att få en dos av inspiration ibland, bl.a. Delaney Glazer och Sterling Torres.

4. Drömmar/Dagdrömmar. Jag är en drömmare av rang. Inte bara det att jag drömmer ofta, jag drömmer dessutom väldigt ingående med detaljer och långa berättelser som jag ofta kommer ihåg på morgnarna (det har jag fått av min pappa tror jag, han är likadan). Jag kan fortfarande komma ihåg mina top 5 drömmar som jag haft över åren. Men minns också tyvärr mina värsta mardrömmar, också de från barndomen.

Älskar också att dagdrömma. I perioder i livet där jag längtar efter något eller har stora mål, kan jag tillbringa många timmar åt att bara fantisera och leva ut drömmen i mina tankar. Skapa en hel värld i mina dagdrömmar.

5. Dokumentärer. Älskar dokumentärer om naturen, om djur, om rymden. Om historia, om hur saker tillverkas, om personer, om händelser. Är väldigt nyfiken och suger åt mig information som en svamp. Har många favoriter, men den som starkast har blivit kvar i mitt huvud är denna. Se den, snälla. Nu när jag sökte upp den för er såg jag den igen, och den är fortfarande lika bra. Lika tankeväckande. Hemsk och fin på samma gång. Vill ni titta på en några minuters grej bara, kolla denna.

6. Djur. Husdjur, vilda djur och ja, nästan alla djur. Har alltid varit en djurvän. När jag var liten ville jag bli veterinär tills jag insåg att jag även skulle vara tvungen att avliva djur.

7. Date nights. Så viktigt att ta tid åt sitt förhållande! Ifjol var vi rätt ofta på date nights, men i år har det blivit allt för få tillfällen att bara vara vi två utanför hemmet. Och det märks. Vi behöver mera date nights. Att anstränga sig lite, klä upp sig, uppmärksamma sin partner och göra något man gillar ihop. För oss är det att gå på restaurang eller bio, det behöver inte vara mer än så.

8. Dofter – och inte bara för att någonting doftar gott, men framförallt för doftminnen. Jag älskar doftminnen! När jag känner någon speciell lukt och kastas tillbaka till ett visst ställe, en viss händelse eller en viss person. Flashbacken av vissa dofter är det bästa som finns. Jag får dem nu och då och jag lever mig verkligen in i den där bilden jag får i minnet, kan minnas exakt var jag står, hur det ser ut omkring mig och vad jag gör. Andra gånger är det ett bredare minne, bara om någon viss period i mitt liv.

9. Danmark. Jobbar med danskar och har varit i Köpenhamn ganska ofta på arbetsresa, och det är nog därför jag gillar Danmark så mycket. Alla mina danska kollegor är härliga och Köpenhamn är en så mysig stad att besöka. Bästa var våra förlängda veckoslut här och här.

10. Dykning. Wow, vilken värld som finns under havsytan alltså! Det är helt otroligt, något man inte kan föreställa sig på förhand. Önskar alla skulle få möjligheten att dyka någongång. Har aldrig dykt i Finland, men när jag bodde i Egypten och Thailand så dök jag många gånger. Skulle ta min dyklicens i Egypten (eller var det Thailand?) men fick panik av bara tanken av att ta av mig masken och regulatorn under vattnet och sätta på dem igen (vilket var en del av provet), så tog den aldrig. Får alltså inte dyka på egenhand, men brukar gå på sånadär nybörjarturer där en instruktör dyker brevid en helatiden. Har sett koraller, hundratals olika fiskar, muränor, olika rockor och havssköldpaddor (och hajar, fast då snorklade jag, inte dök).

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: